Öne Çıkanlar akhisar Barınağa Akın Ettiler Başakşehir 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü şehzadeler belediyesi

TÜGVA’dan gelecek için ‘evet’ yürüyüşü

16 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek referandum için Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Manisa Şubesi tarafından ‘evet’e destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Manisa Evet Platformuna destek veren STK’lar da katıldı.

Manisa Öğretmenevi kavşağından başlayan yürüyüşe TÜGVA Manisa Şube Başkanı Mehmet Önal, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Önal, Bilal Demir, Memur Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İrğat, İHH Manisa Temsilcisi Necmettin Okumuş, TÜGVA üyesi gençler ve STK temsilcileri katıldı.

Manisa Öğretmenevi kavşağından Cumhuriyet Meydanına kadar ellerindeki Türk bayrakları ve evet yazılı flamalarla sloganlar eşliğinde yürüyen grup, sık sık sloganlar atarak ’evet’e destek istedi. Yürüyüşün ardından TÜGVA Manisa Şube Başkanı Mehmet Önal Cumhuriyet Meydanında yaptığı basın açıklamasında neden ‘evet’e destek verdiklerini açıkladı.

Türkiye’ye karşı bir haçlı seferinin başlatıldığını vurgulayan Önal, "15 Temmuz’da dış düşmanlarla birlik olup Türk halkını kendi tankı ve tüfeğiyle burmaya cüret etmiş FETÖ ve bunların 30 senedir yardakçılığını yapan PKK, birleşmiş ‘hayırda hayır vardır’ diyorlar. Biz hayrın da şerrin de yalnızca Allah’tan geldiğine inanarak ezilmiş, sömürgeleştirilmiş tüm coğrafyaların ümidi olan liderimizi çıktığı yolda yalnız bırakmamak için evet diyoruz" dedi.

Türkiye üzerinde 55 senedir oynanan oyunların 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan tarafından bozulduğuna değinen Önal şunları söyledi:

"Ülkemizin kaderini bir daha halkına saldıran, devlet kurumlarını işgal eden, gençleri ve liderleri asan, hapseden ve şehit eden vatan hainlerine bırakmamak ve öz vatanımızda parya olmamak için evet diyoruz. Binlerce yıllık devlet geleneğimizde var olan tek liderlik yerine başka medeniyetlerden devşirilme parlamenter sistemle serpilmesi için önünde hiçbir engel olmayan Türkiye Cumhuriyeti, kavgalara ve krizlere mahkum edildi. Çift başlılık, milletin vekillerinin görevlerini yapmalarına engel olmakla kalmadı vefalı milletimizin şahlanması her seferinde Çankaya tarafından veto edildi. Şimdi bizler, her türlü gerici ve durdurmacı müdahaleye karşı bu ülkenin gerçek sahiplerinin arasından çıkacak milli irademizle sonuna kadar yürümek için evet diyoruz."

Önal "Davamız için doğrulacağız, evrileceğiz, devrileceğiz ama eğrilmeyeceğiz. Zafer için emek vereceğiz, kulak vereceğiz ve evet diyeceğiz" dedi.

Basın açıklamasının ardından meydanda açılan stantta TÜGVA üyesi gençler Manisalılara evet broşürleri dağıttı.

Anahtar Kelimeler:
TÜGVA
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel