Öne Çıkanlar Hayaline Doğru Dualarla Pedal Çevirdi cumhurbaşkanı erdoğan MUGLADA ZİYARETLERDE BULUNDU Sakal-ı Şerif TÜGVA

Filistin’e Destek Yürüyüşü ve Basın Açıklaması


Manisa Filistin’e Destek Platformu olarak Gazze’de devam eden ablukanın kaldırılması, soykırıma son verilmesi, mazlum Filistin halkına gıda ve insani yardımların devam etmesi amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması yaptık. Duyarlılık göstererek katılım sağlayan tüm hemşehrilerimize ve STK temsilcilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. 

Tarih: 24 Nisan 2024 Çarşamba 17:30
Hatuniye Camiinden başlayan yürüyüş ve sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdik. Filistine Destek Platformu Fönem Sözcüsü olarak aşağıdaki açıklamayı gerçekleştirdik 

Manisa Filistin’e Destek Platformu Basın Açıklaması
 
İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinde Filistinli sivil halka yönelik başlattığı uluslararası hukuk ve insancıl hukuk normlarını ihlal eden ve savaş suçu teşkil eden saldırıları ne yazık ki her geçen gün artarak devam etmektedir. 200 günü geçen saldırılarda İsrail’in sivilleri de hedef alan saldırıları neticesinde başta kadın, yaşlı ve çocuklar olmak üzere 34.183 kişi hayatını kaybetmiş, 77. 143 kişi yaralanmış ve 1.3 milyondan fazla kişi ise yerinden edilmiştir.
 
Bu süreçte, Gazze’de insanların en temel gereksinimlerine ulaşamamasına, hastanelerin, ibadet yerlerinin, sivil yerleşim alanlarının dahi bombalanmasına ve temel hak ve özgürlükler ile insancıl hukukun en temel ilkelerinin ihlal edilmesine tanık olunmuştur.
 
İsrail’in bombardımanı ve topyekûn ablukası, nüfusun % 80’inden fazlasının insani yardıma muhtaç olduğu Gazze’de uzun süredir devam eden insani krizi daha da derinleştirerek tam anlamıyla vahşete dönüştürmüştür. İsrail’in Gazze’ye giriş ve çıkışları kapatması, gıda ve ilaç gibi insani ihtiyaçların temininin ve seyahat özgürlüğünün kısıtlanması nedeniyle Gazze halkı haksız ve kapsayıcı bir cezalandırmaya maruz bırakılmıştır. Bugün tüm dünyanın gözü önünde Filistinliler kitlesel bir soykırım tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır.
 
Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, uluslararası kuruluşlar ve ulusal insan hakları kurumları başta olmak üzere uluslararası toplumun tüm aktörlerinin Filistinli sivil halkın temel hak ve özgürlüklerini göz önünde bulundurarak bu savaş durumunu ortadan kaldırmak için daha proaktif bir rol üstlenmesi tarihi bir sorumluluktur.
 
Özellikle bölgede insan hakları hukuku ve insancıl hukuk ilkeleri de gözetilerek, insani yardım koridoru açılması ve halkın temiz su, gıda, enerji kaynakları, ilaç ve sağlık hizmetleri gibi en temel ihtiyaçlara ulaşımının acilen sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda uluslararası toplumun, sorunun adilane biçimde, diplomatik yöntemlerle ve ivedilikle çözümü hususunda tarafları uzlaşıya ve ateşkese davet etmesi ve barışçıl çözüm için aksiyon alması elzemdir.
 
Gazze’de sivil halka yönelik sistematik biçimde gerçekleştirilen ve savaş suçu teşkil eden saldırılarını Manisa Filistin’e Destek Platformu olarak bir kez daha telin ediyoruz.
 
Tüm insanlığı ve uluslararası toplumun bütün aktörlerini bu vahşet karşısında daha dirayetli biçimde duyarlılık göstermeye, Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerini sonlandırma noktasında etkin bir rol üstlenmeye, ablukanın kaldırılması için daha etkin çaba harcamaya davet ediyoruz. Tüm duyarlı vatandaşlarımızı gönderilecek yardım gemilerine katkıda bulunmaya davet ediyoruz.
 
Manisa Filistin’e Destek Platformu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel