Atatürk sevgisi, dipten gelen bir dalga gibi yükseliyor.
Son yıllarda bakıyorum da, en çok alkışı Atatürk alıyor. Bir yerde konuşmacı Atatürk’ten söz ettiğinde, insanlar “Mustafa Kemalin Askerleriyiz” sloganları atmaya başlıyor. İnsanların Atatürk adını duyunca, resmini görünce gözleri parlıyor.
Anıtkabir milli bayramlarda dolup taşıyor. Birçok kurum ve kuruluş ücretsiz olarak,  Atatürk’ün Nutuk adlı eserini dağıtıyor. Gelincik tarlasına dönen meydanlarda, Atatürk posterleri dalgalanıyor.
Sanki Türk milleti Atatürk’ü yeniden keşfediyor. Kurtuluşu Atatürk’ün gösterdiği bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yoluna yönelmede görüyor.
"Yurtta Barış, Dünyada Barış" diyen Atatürk'ü, yıkılmaya, parçalanmaya yüz tutmuş, köhnemiş bir imparatorluktan genç bir Cumhuriyet kuran Atatürk'ü, Çocuklara gençlere bayram armağan eden, kadınlarımıza seçme seçilme hakkı veren Atatürk’ü her fırsatta özlemle anıyoruz, sadece anmıyor anlamaya çalışıyoruz.
 
Çağdaşı olan tüm liderler unutulmuşken, söyledikleri yolumuzu aydınlatan Atatürk, milletinin yüreğinde yaşıyor.
Yıllardır, “Atam İzindeyiz” dedik durduk. "Atam İzindeyiz." demek yerine, "Atam Yolundayız." Demenin daha doğru olacağını düşünüyorum. İzinde olmanın sınırları belliyken, yolunda olmanın sınırları değişime ve gelişmeye açıktır. Atatürkçü olmak, izinde olmayı değil, gösterdiği yolda ilerleyerek çağdaş uygarlık düzeyine ulaşıp aşmayı gerektirir.
 
Atatürk’ün gösterdiği, bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yolu bizi ortaçağ karanlığından kurtarıp aydınlığa çıkaracak tek yoldur. Atatürk'ü farklı yapan, lider yapan, önder yapan, büyük yapan, sevgisini yüreğimizde yaşatan, bize bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yolunu göstermiş olmasıdır. Çağın lideri olmasıdır.

Atatürk'ün Söylevini yeniden okumalı, gelecek kuşaklara okutmalıyız. Bize gösterdiği bilimin aydınlattığı çağdaş uygarlık yolunun neresinde olduğumuz her zaman sorgulamalıyız.
Atatürkçü olmak, barıştan yana olmaktır. Atatürkçü olmak, birliği bütünlüğü savunmak, kurduğu cumhuriyete sahip çıkmak ve güçlendirmektir.  
Hiç kuşkunuz olmasın, Atatürk’ün yolundan gidenler mutlaka kazanacaktır. Ve gençlere emanet ettiği cumhuriyet demokrasi ile taçlanarak ilelebet yaşayacaktır.
 
Eğer, Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti koruyup kolluyorsak;
Eğer, ülkenin bölünmez bütünlüğü için ölmeyi göze alıyorsak;
Eğer, Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkıyorsak;
Eğer, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve aşmak için çalışıyorsak;
Eğer, yaşamda en gerçek yol gösterici bilimdir diyorsak
Hepimiz Atatürk’üz
 
27 Nisan 2024 Cumartesi günü, saat 13.00’de Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Atatürk’ü Anlamak Konferansında buluşmak için Yunusemre Millet Çarşısı Konferans Salonunda Değerli Konuşmacılar, Gülsün Bilgehan’ı, Prof. Dr. Ergün Aybars’ı, Dr. Engin Önen’i ve Mevlüt Kaplan’ı dinlemek için, buluşuyoruz.  
Haydi değerli Manisalılar “İzmir’in dağlarında” marşını birlikte söylemek için salonu doldurup taşalım.
Hepimiz birer Atatürk’üz herkes bilsin, herkes anlasın…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel