Öne Çıkanlar manisa salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk

Kasırga “Kalemi Kılıçtan Keskin Yürekli Gazetecilere ve Onların İdolü Uğur Mumcu’ya Bin Kere Selam Olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga yaptığı basın açıklamasında “Her sene olduğu gibi bugünde Cumhuriyetin güçlü kalemi Gazeteci Yazar Uğur Mumcu’yu anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bugün Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük araştırmacı-soruşturmacı gazetecisi Uğur Mumcu’nun katledilişinin 28. Yıl dönümü yaşamı boyunca güç odaklarıyla mücadele ederken şu sözü ile hatırlanmıştır “Haklıdan yana değil de güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar, güç merkezi değiştikçe dönerler, fırıldak olurlar”

“Kalpaksız kuvveyi milliyetçi” olarak anılan Uğur Mumcu Atatürk ve Cumhuriyet sevdalısı aydınlanmacı bir yurt severdi. Karlı bir kış günü zemheri ayazında arabasına konulan bombalı bir tuzak ile öldürülmesinde ana sebep: Türkiye’deki laik demokratik rejimi hedef alan yurt dışı mihrakların üzerine cesaretle gitmesi ve laikliğin önemi üzerine kaleme aldığı cesur yazılardır.

Haklı olan her sesi susturma her düşünceyi katletme çabasındaki gerici faşist zihniyet bir aydınımızı daha bu hayattan kopardı. Zor kullanarak sindirme politikası izleyen bu zihniyete karşı dimdik ayaktayız. Bizler bugün burada sadece Uğur Mumcu olarak değil, Metin Göktepe olarak buradayız, Musa Anter olarak buradayız, Ahmet Taner Kışlacı olarak buradayız, Hrand Dink olarak buradayız, Bahriye Üçok olarak buradayız, Gaffar Okkan olarak buradayız, Abdi İpekçi olarak buradayız, turan Dursun olarak buradayız, susturulmaya çalışan nice aydınların sesi olarak buradayız. Bugün onları unutmadığımız için buradayız. Bugün karanlık zihniyete karşı meydan okuduğumuzu bildirmek için buradayız.

Şunu da unutmayalım, halkımızın vicdanı, sesi olan Uğur Mumcu karanlık ilişkileri araştırıp ortaya çıkardığı ve bu gerçekleri halkımıza aydınlatmaya başladığı için öldürülmüştür. Uğur Mumcu, Türk basınının en cesur kalemlerindendi. Yolsuzlukların, haksızlıkların, Cumhuriyet ve aydınlanma karşıtı şer odaklarının üzerine korkmadan gittiği için öldürülmüştür.

Sizden korkmuyoruz, ne bombalı suikastlarınızdan, ne alçak kumpaslarınızdan, nede kalleş saldırılarınızdan korkmuyoruz. Ne baskılar, ne gözaltılar, ne suikastlar, ne de alçak kumpaslar bizleri doğruyu söylemekten alıkoymayacak, ve her ne pahasına olursa bu geçici faşist odaklardan hesap soracağız.

Sözlerime son verirken araştırmacı cesur gazeteci Uğur Mumcu’yu ölüm yıl dönümünde sevgi, saygı, özlemle ve rahmetle anıyor yine kendisinin söylediği sözlerinden birisi ile noktalamak işitiyorum: “Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda mezar taşı gibi susmamasıdır” kalemi kılıçtan keskin yürekli gazetecilere ve onların idolü Uğur Mumcu’ya bin kere selem olsun.

Anadolu aydınlanma hareketinin baş eğmeyen neferlerine, canı pahasına fikirlerini söylemekten geri kalmayanlara, şartlar ne olursa olsun cumhuriyetin temel ilkelerinden taviz vermeyenlere selam olsun.

Burada kendi ismi ile özdeşleşen türkünün nakarat bölümü ile onu bir kez daha anmak istiyorum “Uğurlar olsun Uğurlar olsun, Hüzünlü bulutlar yoldaşın olsun, bir keskin kalem bir kırık gözlük yürekli yiğitlere hatıran olsun, ruhun şad olsun!

Basın açıklamasına CHP Kula İlçe Başkanı Osman Kasırga, CHP İl Yönetim Başkan Yardımcısı Eğitimden Sorumlu Hamza Akiş, CHP Kula Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kılıç, CHP Kula Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar ve CHP Kula yönetimi katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel