Sevgili okurlar;                                                                                                                                                                .      İspanya'nın Sosyalist Başbakanı Pedro Sanchez gazetecilere verdiği demeçte, Madrid'in Temmuz ayına kadar Filistin'i diplomatik olarak tanıyacağını açıklıyor.  İspanya, Temmuz ayına kadar egemen bir Filistin devletini tanıyacağını duyurmuş olması,  diğer Avrupa ülkeleri için de dönüm noktası olabilir.

   Hedef, Birleşmiş Milletler Teşkilatı Güney Kafkasya’dan sonra, Orta Doğu’da bağımsız bir Filistin'inin Birleşmiş Milletler üyesi olmasına yardımcı olacağını belirten İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares,  Madrid merkezli bir araştırma grubu olan Real Elcano Enstitüsü'nde İspanya'nın dış ilişkileri uzmanı olan Ignacio Molina, İspanya'nın Filistin egemenliğini tanıma kararının hem iç hem de dış politika nedenlerine  duyarlı olduğunu söylüyor.

     İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'de uluslararası gıda yardım kuruluşu olan World Central Kitchen'ın (WCK) 7 çalışanını konvoya yapılan saldırıda öldürdüğünü  belirten, (WCK) kurucusu İspanyol şef Jose Andres, bu saldırıların "talihsiz bir hata" değil "doğrudan ve sistematik bir saldırı" olduğunu söylüyor. Küresel çapta yaptığı yardım faaliyetleriyle tanınan Andres, İsrail'in saldırısının Yardım ekibindeki çalışan personellerinin Konvoylarını biri birinin arkasının,sistematik bir şekilde hedef e aldığını belirtiyor.

 "Dünya Merkezi yardım" konvoyuna saldırması ve yedi yardım görevlisinin ölümüyle sonuçlanması  vahşetin işaretidir. Bu olaya İspanya'da halkın öfkesine neden olduğu bilinmektedir. Bu konuda geçtiğimiz Çarşamba günü Başbakan Sanchez, İsrailli mevkidaşı Binyamin Netanyahu'nun cevabını "yetersiz" ve "kabul edilemez" olarak nitelendirici açıklamalar yapmıştı. Sivil toplum kuruluşu olan "World Central Kitchen" ünlü İspanyol-Amerikalı şef Jose Andrés tarafından yönetiliyor.

     Filistinli Hastahane  Başhekimi Dr. Velit Abuhatab hastanelerdeki çaresizliklerini anlatarak.  "Bütün dünya önce bize insan gözüyle baksın. İsrail’i ateşkese zorlasın" diye açıklama yapıyor.

   Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde hafta sonu, pazar günü bir araya gelen yüzlerce gösterici, Filistin'e destek gösterisi yapıyor. Filistin bayrağı açan göstericiler, "Filistin'in yanında olmak için Müslüman olmak zorunda değilsin, insan ol yeter!" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyorlar. Hollanda'nın Rotterdam kentinde binlerce kişi, pazar günü Filistin'e destek vermek amacıyla Binnenrotte Meydanı'nda bir araya gelirken AB diğer ülkelerinde Türkiye de dahil olmaküzere protestolar sürerek devam etmektedir.  ABD İsraile tepki gösterirken, sanki israil’i saldırılarında desteklememişte, “Yangın çıkartarak sonradan İtfaiyeci rolünü oynaması İsrail tarafından sitemkarlık olurken,  ABD’ye güvensizliğin örneklerini  halk dile getirmektedir.   Hadi bakalım İspanya'nın Sosyalist Başbakanı Pedro Sanchez gibi çıkış yapma cesaretini hangi ülkeler gösterebilecektir. Gösterirler mi? Göstermelerinin, ABD’nin işaretine bağlı olduğu söylenmektedir.

     Sağlıklı Yaşayın, Sağlıcakla kalın.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel