Öne Çıkanlar manisa salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk

AZERBAYCAN SEÇİMLERİ

Sevgili okurlar;

           07 ŞUBAT 2024 Azerbaycan’da ilk kez 30 Yıllık topraklarının işgalinden sonra bütün toprakları üzerinde seçim sandıkları kurularak, Azerbaycan halkının hür iradelerin sandıklara yansıttığı görüldü. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Hanımı  Mihriban Aliyev’le birlikte oylarını Karabağ’ın Hankenti de kullandılar.      

     Azerbaycan’da kurulan sandıkların dışında Türkiye’miz de Azerbaycan Konsolosluklarının bulunduğu şehirlerde sandıklar kurularak hariçte yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının oy kullanmaları sağlanmış oldu. Ankara ve İstanbul dışında  yoğun taleplere istinaden Konsolosluğunun bulunmadığı İzmir’de Balçova Palmiye AVM de kurulan sandığa İzmir ve çevresindeki illerden oy kullanmak için gelenlerin oldukları görüldü. Özellikle Azerbaycanlı Öğrencilerin ve İzmir Manisa’da yaşayan ailelerin ellerinde Azerbaycan bayrakları ile sevinçle ve coşkuyla oylarını kullana bilmeleri için uzun kuyruklar oluşturdukları görüldü.

      Çok kısa son zamanda İzmir’de Seçim sandığı kurulmasına karar verilmesi bir çok Azerbaycanlı ailelerin iş yerlerinden izin almaları veya sandığın açık kalma süresinin 08.00 ile 13.00 arasında oy kullanıla bileceğinin belirtilmesi kısıtlı katılıma sebep olsa da oy kullanma sandık alanında yaşanan sevinç içerisindeki coşkulu anlar unutulamaz.

    İzmir Bölgesinde kurulan Seçim sandığı Saat; 13.00 de mühürlenerek kapatılarak uçakla İstanbul’a gönderildi.

    İzmir’e sandık kurulma işleminde emeği geçen İş insanı Asıf Kurban ve Azerbaycan Öğrenci temsilci grevini uzun yıllardır yorulmadan başarıyla yürüten Cavid Aliyev’in organizasyona olan katkı ve emekleri taktir’e şayan olmuştur.

     İstanbul Baş Konsolosu Sayın Narmina Mustafayeva’ya Ege Bölgesinde yaşayan Azerbaycan vatandaşlarının Demokratik haklarını kullanmaları amacıyla İzmir’e seçim sandığı kurdurması önemli bir görevin yerine getirilmesi  büyük bir hizmet olmuştur. Sayın Nermina Mustafayeva’yı kutlamak vazgeçilmez şükran görevimiz sayılmaktadır.     

    İzmir İstanbul’dan sonra en çok Azerbaycan vatandaşlarının ve öğrencilerini yaşadıkları bir bölgeyi oluşturmaktadır. İzmir’e yakın Manisa, Uşak, Aydın ve Muğla büyük bir koloni oluşturmaktadır. Manisa’dan katılan  Aile ler her hangi bir vatandaşlık işlemi için İstanbul’a gitmek zorunda olduklarını belirtiyorlardı. Bu oy kullanma işlemi belki bir başlangıç olurda İzmir’e Temsilcilik açılır diye taleplerini dile getiriyorlardı.  Önemli arzumuz Azerbaycan İzmir konsolosluğunun oluşması olacaktır.

     Manisa Azerbaycan Evi olarak İzmir’de katıldığımız bu güzel Azerbaycan seçimlerini izleme sevinci yüreğimizde coşkuya dönüştü. Bu coşku Türkiye saatı 19.00 da, Medya ve Televizyonların Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in % 93.9 la kazandığı haberi Azerbaycan’da ve Türkiye’mizde Azerbaycan Bayraklarının evlere asılması, cadde ve sokaklarda yaşanan coşkular adeta ikici Karabağ zaferi coşkusuna dönüşmüştü. İlhamla İleri Azerbaycan sloganları cadde ve sokaklarda duyuluyor oldu.

    Fransa başta olmak üzere AB Azerbaycan’da 07.02. 2024 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini % 93,9 la kazanan Sayın İlham Aliyev’i eleştiriye tabi tutarak karalama politikalarını artık sürdüremeyecekleri bir ortama itildiler. Boşuna karalama kampanyaları yürütmeye çalışmasınlar Azerbaycan “Tek Yumruk Tek Ses” oldu. Bu güne kadar  AB ülkelerinde yapılan seçimlerden daha açık ve şefaf bir seçim sergilenmiş oldu.

     

     Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

İzmir seçimlerinden görüntüler.

Anahtar Kelimeler:
AZERBAYCAN SEÇİMLERİ
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel