Öne Çıkanlar 73 Yaşındaki Cinsel İstismarcı Tutuklandı Türkpiyale Mahallesi Aşar mevkii Prof. Dr. Veysel Eroğlu Büyükşehir O iddialara Yanıt Verdi manisa uydu kanalı

Özdağ Hollanda'da gurbetçilerle buluştu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Hollanda'da AçıklamasıAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Avrupa'daki oyların Türkiye'deki yansımalarını biliyorum. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Avrupa'daki oyların Türkiye'deki yansımalarını biliyorum. Çünkü bazen Avrupa'dan gelen oyların şehirlere dağılmasıyla bazı yerlerde milletvekili çıkardık biz. Çok düşük oylarla, 300 oylarla, 500 oylarla, bin oyla, 5 bin oyla… O nedenle Avrupa'daki oylar çok önemli" dedi.  Özdağ, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezinin Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlediği programda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi  Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına bulundukları ülkelerde oy kullanabilme hakkının ilk kez kendi iktidarları döneminde verildiğine işaret eden Özdağ, "Çünkü demokrasiye katkıda bulunsunlar, millet iradesine katkıda bulunsunlar istedik. İlk defada Cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulanmıştı. Ardından 7 Haziran seçimlerinde şimdide 1 Kasım erken genel seçiminde oy kullanacaklar" diye konuştu.  Yurt dışında ciddi bir oy potansiyellerinin bulunduğunu ve bunu arttırmayı istediklerine vurgu yapan Özdağ, sözlerine şöyle devam etti:  "Allah nasip ederse biz burada (Avrupa'da) 600 binin üzerinde bir oy bekliyoruz. Çok ciddi bir oy ve bunu da verecek bir potansiyel var. Vatandaşlarımızın bize karşı büyük bir teveccühü var. 7 Haziran'da bize oy vermeyen Saadet Partililer, bize oy vermeyen Büyük Birlik Partililer, o gün bir ittifak yapmışlardı, demokrat ve Müslüman Kürtler, aynı zaman da yerli ve milli solcular, başka ülkenin solculuğunu değil Türkiye'nin solculuğunu yapanlar, sosyalistliğini yapanlar bize oy verecekler. Milliyetçiler bize oy verecek. Avrupa'da çok ciddi şekilde MHP geleneğinden gelenler var bunların da bize teveccüh göstereceğini düşünüyorum. Çünkü koalisyon kurmak zordu ve o zorluğu yaşadı Türkiye ilk defa 13 yıl sonra. Şimdi Allah nasip ederse tek başına bir iktidar ümidi içerisinde, şevki içerisinde, heyecanı içerisinde onu uygulamak ve yaşatmak istiyoruz."  Özdağ, seçme hakkından sonra yurt dışındaki vatandaşlara aynı zamanda seçilme hakkının verilmesinden yana olduklarını da dile getirdi.  "Bundan sonra yapacağımız uygulama şu olsun istiyoruz artık Avrupa'da doğanlar, yaşayanlar, buralarda büyüyenler, iş sahibi olanlar milletvekili olsunlar" görüşüne yer veren Özdağ, şunları kaydetti:  "Bu nedenler Allah nasip ederse 1 Kasım'dan sonra iktidar olursak, ki olacağız Allah nasip ederse, buralardan milletvekili çıksın, Almanya'dan, Hollanda'dan, Amerika'dan, Avustralya'dan milletvekillerimiz olsun. O zaman buradaki insanlar çok daha fazla demokrasiyi içselleştirirler. Avrupa'daki oyların Türkiye'deki yansımalarını biliyorum. Çünkü bazen Avrupa'dan gelen oyların şehirlere dağılmasıyla bazı yerlerde milletvekili çıkardık biz. Çok düşük oylarla 300 oylarla, 500 oylarla, bin oyla 5 bin oyla… O nedenle Avrupa'daki oylar çok önemli."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel