Şöyle bir düşündüm, tarih ne çabuk da tekerrür ediyor. 2009 seçimleri Cengiz Ergün’ün seçildiği yıl. Bülent Kar 5 yıl Belediye Başlanlığı yapmış ve başarılı bir süreç yaşamış ve yaşatmıştı. Bireysel bir takım hataları vardı ancak o hataların çevresinden kaynaklı olduğunu söyleyebiliriz. Şu anda Manisa’da gezindiğiniz zaman onun eserlerini görmemek mümkün değil. Bülent Kar’ı görmemeniz mümkün değil. Bir çok eksik onun döneminde tamamlandı bir çok ihtiyaç duyulan fiziki mekanlar ve üst geçitler gibi yapılar hep onun döneminde oldu. Ancak seçim öncesi müthiş bir karalama politikası ve iftiralarla dolu spekülatif yöntemler üretilerek onun başarıları gölgelenmeye çalışıldı ve bunda başarılı olundu.

Ama nasıl?

Bülent Kar’ın Antalya’da otellerimi dersiniz villalar mı dersiniz kaçırılan paralar mı dersiniz aklınıza gelebilecek en çirkin iftiralar atıldı ve mahkemelerde sürüm sürüm süründürüleceği kamuoyuna duyuruldu. Başarılı da olundu.

Sadece rakip partiler değil Ak Parti içinden de bazı gizli koalisyoncular bunlarla iş birliği yaparak Bülent Kar’ın kaybetmesini sağladılar. Tabi burda en büyük pay Ak Parti içindeki muhalefet işbirlikçilerinindi.

Bunu sağır sultan bile biliyor du.

Bülent Kar kaybettirildi de ne oldu?

Mühallefetin iddia ettiği Antalya’daki otel havaya mı uçtu?

Atılan iftiraların hiç biri doğru çıkmadı. Bülent Kar halen Manisa’nın sokaklarında bana göre adam gibi adam edasıyla geziyor. Onu kimse mahkemeye veremedi ve o yalanların üzerine oturulan 15 yıl da hiç kimse nerede, hani oteller, kaçırılan paralar nerde diye kimse soramadı. Bugün yine aynı şeyleri izler gibi oluyorum. Örneğin şehrin işlek caddelerinde asılan belediye borçları pankartları Denizli ile başlayıp diğer illere ve bize kadar gelen bir karalama kampanyası.

Borçlar yazılıyor ama bu borçların karşılığında ne işler yapıldığı yazılmıyor.

Örneğin şahıslara ve firmalara kesilen çekler yazılmış ancak o firmalara ve şahıslara neden kesildiği yazılmamış.

Mutlaka bir hizmet karşılığı yazılmıştır. Onları da açıklasalar kamuoyu aydınlanacak ve gerçekten bir yolsuzluk varsa bunu da Manisa halkıyla paylaşsalar bence çok iyi olurdu.

Günlerdir kamuoyuna servis edilen saray makam odası ile ilgili çok şeyler söylendi ama maliyetleri ile ilgili hiç bir rakam telafüz edilmedi.

Oysa Eski Başkan Mrhmet Çerçi bu koltukların eskicilerden alınıp temizlenip onarılarak çok düşük maliyetlerle mal edildiklerini açıklamıştı.

Şimdi bizim beklentimiz iddia sahiplarının bu rakamların nereye ve nasıl harcandıklarına açıklık getirmeleridir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel