Öne Çıkanlar 73 Yaşındaki Cinsel İstismarcı Tutuklandı Türkpiyale Mahallesi Aşar mevkii Prof. Dr. Veysel Eroğlu Büyükşehir O iddialara Yanıt Verdi manisa uydu kanalı

KANSERDE ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Kanserde erken teşhisin hayat kurtardığına değinen Yemenici bilgi eksikliği, korku, ihmal gibi nedenlerle insanların zamanında hekime başvurmaması tanıyı geciktiriyor ve tedaviyi güçleştiriyor dedi.

Kanser taramasının, belirti ve şikayet olmadan önce, hastalığı erken saptamaya yönelik yapılan muayene, görüntüleme ve çeşitli laboratuar işlemleri olduğunu söyledi. Bazı tarama uygulamalarıyla hastalığın erken dönemde tespit edilmesi durumunda, tamamen iyileşme sağlanabildiğini vurgulayarak ilimizde birçok yerde bulunan KETEM’ de (Kanser Erken Teşhis Tarama Merkezi) yapılan taramalarla yüzlerce hayatın kurtulduğunu ifade etti.

Kanseri önlemek için bazı tavsiyelerde bulunan Dr. Necip Yemenici şu konulara dikkat çekti.

  • Sigara, alkol, tütün ve tütün ürünlerini kullanmayın.
  • Soluduğunuz havanın temiz olmasına dikkat edin.
  • Sağlıklı, dengeli beslenerek fiziksel aktivitelerde bulunun.
  • İdeal vücut ağırlığınızı koruyun ve uyku düzenine dikkat edin.
  • Fazla güneşten ve radyasyondan korunun.
  • Rutin sağlık kontrollerinizi yaptırın.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici 1-7 Nisan arası tüm ilçelerde halkı kanser konusunda bilinçlendirici eğitim faaliyetleri yürütüleceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel