Öne Çıkanlar akhisar Barınağa Akın Ettiler Başakşehir 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü şehzadeler belediyesi

Başkan Karaçoban Üstadı Unutmadı
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban Üstat Necip Fazıl Kısakürek’in 33’üncü ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Başkan Karaçoban mesajında, “Eserleri, fikirleri, şiirleri ve hayatıyla Türk düşünce ve sanatına damgasını vuran Necip Fazıl Kısakürek, bu toprakların yetiştirdiği, medeniyetinden koparılan, tarihi kökleri kurutulan bir milletin davasını kendisine dert edinmiş, büyük bir düşünürdür. Hocalık yaptığı yıllarda hep gençliği tanımaya ve onların kültür birikimlerini geliştirmeye çalışmıştır. Hz. Ali’nin şu meşhur sözü, Necip Fazıl’ın hakikati ifade etmesinde en sağlam ölçüsü olmuştur; ’Hakikatin hatırı dostumun hatırından önemlidir’.” dedi.
Türk edebiyat tarihinin son yüz yılı dikkate alındığında fikirlerini şiirleriyle dile getiren, kelime ve kafiyeye hâkimiyeti en üst seviyede ve en büyük hece şairlerinden biri olan Necip Fazıl Kısakürek’ün, yalnız Türkiye için değil hem İslam dünyası hem de insanlık için çok önemli bir aydın olduğunu dile getiren Başkan Karaçoban mesajını şöyle tamamladı:
“Günümüzde Anadolu’da aydın, bürokrat, politikacı, sanat ve edebiyat sevdalısı olan zengin ve muktedir bir kadro varsa, bunda Necip Fazıl Kısakürek’in büyük payı vardır. Bu duygu ve düşüncelerle edebiyat ve fikir dünyamızın büyük şairi, büyük düşünür üstat Necip Fazıl Kısakürek’i ebediyete intikalinin 33’üncü yılında rahmetle anıyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel