Öne Çıkanlar eğitim bir sen Mehmet Akın ramis şiyak WeWalk Akıllı Baston köprü çalışmaları

Azerbaycanlı Öğrenciler, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinde Bir Araya Geldi

Azerbaycanlı Öğrenciler, Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneğinde Bir Araya Geldi

Yeni eğitim ve öğretim yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesine kayıt yaptıran Azerbaycanlı Talebeler, hem Anma günü dolayısı ile hem tanışma vesilesi ile Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma derneğinde bir araya geldi. Azerbaycanlı Talebeler Topluluğunun (MANAT) organize etmiş olduğu buluşmada öğrencilerin karşılaştıkları sorunlar ve talepler dile getirildi. Öne çıkan başlıca sorunlar ise barınma ve  Göç İdaresi ile ilgili konular oldu. Buluşmada Manat adına konuşan  Muhammad Adilov, yeni gelen öğrencilere şehre ve üniversiteye dair bilgiler verdi. Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma derneği yönetim kurulu başkanı Şentürk Hoşgül ise  konuşmasının başında Karabağ zaferinde şehit düşen vatan evlatlarını rahmet, gazilerimizi de minnetle anıyoruz dedi. Manisa da ki faaliyetlerinden kısaca bahsederek anma ve kutlama günlerinde yapılan etkinlikleri dile getirdi. Bu etkinlikleri gerçekleştirirken, Üniversite yönetimi ve Yerel yönetimlerin verdiği desteğinin önemine dikkat çeken Hoşgül, umut ediyorum ki yeni  eğitim yılında da hep birlikte güzel projelere imza atacağız dedi.

Bir ülkenin geleceğini o ülkenin gençlerinin tayin ettiğini hatırlatan Hosgül,  hepiniz bizim için ayrı bir değersiniz dedi. Sporla ilgilenen gençlere en kısa zamanda futbol turnuvası yapılacağı müjdesini veren Hoşgül, gençlerden gelen talep üzerine, Yunusemre Belediye başkanı sayın Mehmet Çerçi 'ye seslendi. Gençliğe ve gençlere verdiğiniz önemi biliyoruz. Daha önceki yıllarda yurt dışından gelen öğrencilerimizi  kahvaltıda bir araya toplayan ve onlara tanışma ortamı sağlayan sayın başkanımız, kardeş Ülke Azerbaycan’dan gelen gençlerimiz sizinle tanışmak istiyor, umarım en kısa sürede bunu gerçekleştiririz dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel