Öne Çıkanlar eğitim bir sen WeWalk Akıllı Baston Mehmet Akın ramis şiyak köprü çalışmaları

MANİSA’DA AZERBAYCAN’LI KADINLAR  AZERBAYCANIN ŞEHİT ASKERLERİ İÇİN  HAYIR LOKMASI DAĞITARAK ERMENİSTAN PROTESTO EDİLDİ

  MANİSA’DA AZERBAYCAN’LI KADINLAR  AZERBAYCANIN ŞEHİT ASKERLERİ İÇİN  HAYIR LOKMASI DAĞITARAK ERMENİSTAN PROTESTO EDİLDİ

          Manisa Hatuniye Camisi önünde, 20 EYLÜL 2022 tarihinde, Ermenistan saldırganlığı protesto edilerek, şehit olan Azerbaycan’ın 79 Askeri için Manisa halkına Lokma dağıtımı yaptı. Toplantıya Manisa Azerbaycan Derneği Kurucu Başkanı, TADDEF Başkan Vekili Syfettin Ayakyay,  Türkiye Gazeteciler Federasyonu –Manisa Gazeteciler ve Yayıncılar Dernek Başkanı İsmail Aydın, Yeşil Ay Dernek Başkanı Salih Fulçun, Türk Sinaması’nın Ünlü ismi Tüncay Akça Araştırmacı Yazar Müslüm Oğuz, Sivil Savunma Uzmanı AZERDER Kurucu Başkan Yardımcısı .Bahadır Hoşgül , AZERDER geçmiş başkanı Yalçın Taşdemir ve Azerbaycanlı Kadınlar Hayrı düzenleyen, Metanet Babayeva, Remziye Ekbarova. İlçelerden gelen  Elmira özlü, Ruhsare kahraman, Esmira Memmedova

Ülker yaverli ve Nermin gardaşova  Azerbaycanlı Türkiye’de  yaşayan Manisa’lı Kadınların katılımıyla yapılan Türkiye ve Azerbaycan Bayrakları ile süslenmiş alanda Etrafı saran insan topluluğu Ermenistan’a Kınama mesaji verdi. Toplantıda açıklama yapan TADDEF Başkan Vekili Seyfettin Ayakyay Konuşmasında,    “12 Eylül gecesi Azerbaycan-Ermenistan sınırının bazı bölgelerinde çatışmalar meydana geldi. Azerbaycan tarafından yapılan açıklamada 12 Eylül gecesini, 13 Eylüle bağlayan sabah vakitlerinde Ermenistan Silahlı kuvvetleri tarafından Daşkesen, Kelbecer, Laçin ve Zengilan bögelerinde Mayın döşeme ve Top ateşli saldırı yaptıkları, saldırıda Azerbaycan tarafından 50 Askerimizi şehit verdik, yaralıların bulunduklarını duyuruldu.  Son duruma bakıldığında Azerbaycan’ın 79 Şehit verdiği görülmektedir. Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nden 282 askeri personel yaralandı ve Ermeni silahlı kuvvetlerinin barış bozmada tarihin akımsallığındaki saldırganlığı Dünya kamuoyunun bilmesine rağmen suskunluğu düşündürücü olmaktadır. Başta Fransa ve Lübnan olmak üzere Ermeni kökenlilerin Azerbaycan’ın Elçilik binalarına saldırmalarına kayıtsız kalarak göz yummalarını şiddetle kınıyoruz ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancey Pelosi’nin, Ermenistan Meclis Başkanı Alen Roberti Simonyan ile başkent Erivan'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Azerbaycan tarafından Ermenistan topraklarına saldırılar düzenlendiği yalanını ileri sürmesi, ABD’nin Kirli Emperyalist oyunlarını Ermenistan üzerinden, Azerbaycan’ı hedef göstermesini ve Güney Kafkasya’ya taşıma arzusunu şiddetle kınıyoruz.” Dedi.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel