Öne Çıkanlar Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu İl Müdürü Öztürk

Manisa Sosyal Bilgiler Liseliler Dert Küpü
      Sosyal Bilimler Lisesi öğrenci velileri konuyla ilgili yaptıkları açıklamada;  "2 yıldır çocuklarımız bina bulunmadığından dolayı çile çekiyorlar. Şu an öğrenimlerini TOKİ Ilköğretim okulunda 3. Katta devam ediyorlar. Okulun çoğu zaman kaloriferleri yanmıyor. Allah’tan hava sıcaklıkları gayet iyi gidiyor ve çocuklarımız donmuyor. Düşünebiliyor musunuz bir taraftan kendi okullarının ana binalarından uzaklaştırılarak İlkokul öğrencileri ile aynı binada öğrenim görecekler bir taraftan da soğuk hava şartlarında kaloriferin çalışmamasından dolayı hasta olmamaya çalışacaklar. Bu yaşanılanlar hangi mantığa sığar? Daha önce bu konunun çözüleceğine dair söz almıştık ama çocuklarımızın çilesi devam ediyor. Yetkililerden konunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz. Sosyal Bilimler Lisesi ve öğrencileri bu ülkenin üvey evlatları değil, öz çocukları" dediler.

ÖZ; SBL’NİN YAŞADIKLARI MANİSA’YA YAKIŞMIYOR

     Konuyla ilgili olarak CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz’de TBMM de önergede bulunmuş ve Sosyal Bilimler Lisesinin yaşadığı bina sıkıntısıyla ilgili " Sosyal Bilimler Lisesi'nin, Manisa'ya yakışmayan bir şekilde, bu eğitim-öğretim yılından itibaren Yunusemre ilçemizin Güzelyurt Mahallesindeki TOKİ İlköğretim Okulunun 3. katına taşınması kararı alındı. Lise ve ilkokul öğrencilerinin aynı binada oluşu, eğitimin niteliği açısından sorun yaratıyor. Geçtiğimiz yıl da Manisa Valiliğinin ani kararıyla Manisa Fen Lisesi ile aynı binada sıkışık halde eğitim görmeye zorlanmış okulumuzun velileri ile soruna çözüm için gerek Bakanlık, gerekse Valilik bünyesinde yürüttüğümüz çalışmalarda, Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi'nin boşaltacağı eski binaya Sosyal Bilimler Lisesi'nin taşınması planının tüm ısrarlarımıza karşın ortadan kaldırıldı. Milli Eğitimle görüştük, yayınlanmış resmi yazışmalarla da ortaya kondu ki, 2011'den itibaren Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi için yapılan yeni bir bina, 5 Temmuz-29 Temmuz 2013 tarihleri arasındaki bir oldu bittiyle, Bakanlığınızın 2013 yılı için fen lisesi ve sosyal bilimler lisesi için olur verdiği kontenjan artışları görmezden gelinerek İmam Hatip Lisesi'ne devredilmişti. Geçtiğimiz yıla kadar Manisa Fen Lisesi ile Sosyal Bilimler Lisesi'ni zaten sıkışık bir ortamda, geçici süreliğine, 'mağduriyetiniz giderilecek ve ayrı binalara taşınacaksınız' vaadiyle bugüne kadar bekleten valilik, Bakanlığınızın tüm resmi kararlarına rağmen, İmam Hatip Lisesi bina ve öğrenci kapasite sorunu hiç gündemde yokken, birden 'yer sıkıntısı' icat etmiştir. Veli ve öğrenci taleplerine duyarsızlık geçtiğimiz 1 yıl içinde sürmüş, 2014 eğitim-öğretim yılıyla birlikte, Manisa Sosyal Bilimler Lisesinin TOKİ İlköğretim Okulunun 3. katına taşınma kararı alınmıştır. 5 Kasımda, Sayın Bakan Nabi Avcı'ya Meclis'te sorduğum soru çok açık, ancak yanıtını bir türlü veremedi…” ifadelerinde bulunmuştu.

ÖZDAĞ’DAN SIKINTILAR SONA ERECEK SÖZÜ

     Manisa Sosyal Bilimler Lisesi Öğrencilerinin sorunun yakın bir süreçte sona ereceğini kaydeden TBMM Milli Eğitim Komisyonu Üyesi ve AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ kendisinin akademisyen kökenli olduğunu ve öğrencilerle, öğretmenlerin huzur, modern ve birlik beraberlik havasında eğitime-öğretime devam etmesinden başka bir hedefleri olmadığını kaydetti. Özdağ, “Her konuda olduğu gibi eğitimde de maalesef bir takım sıkıntılar yaşanabiliyor. Önemli olan bu yaşanan sıkıntıları en asgari düzeyde yaşayarak köklü çözümlere kavuşturabilmek. Öncelikle Rahmetli Başkan ve 40 yıllık kadim dostum olarak nitelendirdiğim merhum Bülent Koşmaz’ın adını taşıyan TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesinin hayırlı olması temennilerimi iletmek istiyorum. Mevcut bulunan TOKİ 2’nin orada ki Fen Lisesi yeni yapılan TOBB Manisa Bülent Koşmaz Fen Lisesi binasına taşınacak. TOKİ İlköğretim okulunda geçici olarak eğitim öğretime devam eden Sosyal Bilimler Lisesi de Manisa Fen Lisesinin boşalttığı binaya taşınacak. Amacımız huzurlu, başarılı, modern ve geleceğe ışık tutan eğitim yuvalarını her yönden donanımlı, geçmişini unutmayarak geleceğe başarılı adımlarla yükselen öğrencilerimizle buluşturmak hayırlı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel