Öne Çıkanlar manisa salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk

Çocuklar bilimi eğlenerek öğrenecek

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim tarafından Manisa’nın Akhisar ilçesinde hizmete açılan Bilim ve Enerji Parkı’nda çocuklar bilimsel deneyleri eğlenerek gerçekleştirebilecek.

Türkiye’nin lider özel sektör elektrik üretim şirketi Enerjisa Üretim, Manisa’nın Akhisar ilçesinde deneyim üzerine kurgulanan Bilim ve Enerji Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Öğrenci ve ziyaretçilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürebilmelerini sağlayacak şekilde tasarlanan parkın açılışına Akhisar Kaymakamı Murat Kütük, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale ve Enerjisa Üretim yönetim ekibi katıldı. Akhisar Belediyesi ve Tales Matematik Müzesi iş birliğiyle hayata geçirilen ve halka açık bir alana kurulu olan park, toplam 28 farklı materyalden oluşuyor. Bilim ve Enerji Parkı deneyim temelli bir yapıya sahip olma özelliğini de taşıyor. Her bir materyal, konu anlatımlı açıklayıcı tanıtım levhalarıyla desteklenirken ayrıca QR kodlar aracılığıyla parkın içeriklerine daha detaylı bir şekilde de erişilebiliyor. Bu sayede, öğrencilere ve ziyaretçilere teorik bilginin pratikte deneyimlenmesi fırsatı sunuluyor.

Türkiye’de ikincisi açılan Bilim ve Enerji Parkı’nın yanı sıra, aynı alanda çocuk oyun parkı da bulunan ve toplamda 600 metrekarelik alana sahip park, halkın kullanımına sunuluyor.

Enerjisa Üretim, Bilim ve Enerji Parkı’nın yanı sıra çocukların ve yetişkinlerin keyifli vakit geçirebileceği oyun parkı, basketbol sahası ve yeşil alanlarıyla Akhisar ilçesine değer katmayı hedefliyor. Bilim ve Enerji Parkı projesiyle bölgede eğitim, bilim ve enerji alanlarını bir araya getirerek toplumun bilinçlenmesine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Açılış töreninde konuşan Enerjisa Üretim CEO’su İhsan Erbil Bayçöl, “Yaşama saygı duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üretme mücadelesi veriyoruz. Her gün bin 200 arkadaşım tüm Türkiye’nin elektrik ihtiyacını karşılamak için aynı zamanda Avrupa’da sağlıklı bir şekilde elektrik ve doğalgaz ticareti yapmak için ter akıtıyor. Ancak Enerjisa her zaman kendisinin ötesinde bakmak istiyor. Bugün de yine geleceğe dair adım atmak için buradayız. Bu tesis buraya kazandırmamıza destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Akhisar Enerji ve Bilim Parkı daha güzel şeylere vesile olmasına, Akhisar’dan yenilenebilir bir enerjiyle bütünleşebilen yeni nesillerin oluşmasına hizmet eden bir tesis olacak” dedi.

Parkın açılmasına katkı sağlayan Tales Matematik Müzesi Kurucu Ortağı Alp Ayaydın, “Bu süreçte bazen şans da yardımcı olmalı. Biz 2016 yılında Türkiye’de Türkiye’de üretilen ilk bilim fuarını gerçekleştirdik. Daha sonra biz kendi yağımızda kavrulurken önce Enes beyler daha sonra İhsan beyler onların da davetiyle ‘Bu değer sadece Aydın’da kalmamalı, Türkiye’nin dört bir yanına bu değeri götürmeliyiz’ dediler. Onların da emeği ve eforuyla beraber Akhisar Belediyemizin desteğiyle bu parkı bugün buraya kazandırmış olmaktan çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Çocukların spor ve bilimle bir araya gelmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Eski milli basketbolcu ve Güler Legacy Kurucu Ortağı Muratcan Güler, “Ne güzel bir hayal kurulmuş ki tüm gençlere bilim parkını yaymaya çalışılıyor. Burada en önemli payı da bütün Enerjisa ailesine göstermek ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum. Onlar sayesinde çocuklar bilim parkıyla buluşuyor hem de bizim de yarımımızla sporla bir araya geliyorlar” diye konuştu.

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise, “İnşallah burası aktif olur. Benim en büyük temennim dolu dolu günler geçer. Bizim Akhisar’daki en büyük sorunlarımızdan bir tanesi bizden önce çok fazla mekanın olması ancak bu mekanları efektif bir şekilde kullanılmamasıydı. En önemli yaptığımız şey boş atıl olan mekanları dolu hale getirmek” dedi.

“Çocuklara deneyerek öğrenme fırsatı sunuyor”

Enerjisa Üretim olarak Türkiye’ye değer katmak amacıyla projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Enerjisa Üretim İnsan ve Kültür Genel Müdür Yardımcısı Ayşegül Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak içtenlikle arkasında durduğumuz bir inancımız var. Ülkemizin bugünü ve yarınları için enerjinin kesintisiz arzını sağlamak için mücadele ederken bir yandan da bulunduğumuz topraklardaki her yerde oraya değer katmak bizim için çok önemli bir amaç. Bu sebeple böyle bir parkı Tales Bilim Müzesi, Başakşehir Koleji, Güler Legacy ile birlikte bugün burada Akhisarlı çocuklara bilim parkını kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu parkta çok farklı mekanizmalarda aslında teorik olarak hakim olduğumuz ama gerçeğini nasıl işlediğini bilmediğimiz gündelik yaşamımızda yer alan bir sürü şey burada çocukların deneyerek öğrenme fırsatı sunuyor. Hemen yanındaki basketbol sahasıyla da çocuklarımıza basketbol enerjisini kazandırmak arzusundayız” dedi.

Enerjisa Üretim olarak çocukları sektörle buluşturduklarını söyleyen Gürkale, “Enerjisa Üretim olarak bizim misyonumuz yaşama saygı duyarak daha güzel bir gelecek için enerji üretmek. Burada da 26 farklı santralimizde bin 200 çalışanımızla aslında çok daha fazla kişiye ulaştıran eko sistemimizdeki bütün paydaşlarımızla enerji üretiyoruz. Enerjisa Üretim’in kültür politikalarına baktığımızda kendi çalışanlarımızın potansiyellerini açığa çıkarmak olduğu gibi aslında bu topraklarda yenilenebilir enerji alanına gönül verecek gençleri daha çocukluk çağlarından itibaren bu sektörle buluşturmak için çalışıyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda düzenlenen basketbol gösterisi ise izleyen nefeslerini kesti. Profesyonel sporcular birbirinden heyecanlı akrobatik hareketlerle izleyenlere unutulmaz bir gösteri sundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel