Öne Çıkanlar akhisar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü Başakşehir Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

MİDDER CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ KONFERANSLARI BÜYÜK SES GETİRDİ
MİDDER - Manisa Medya TV ortaklaşa hazırladığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konulu konferanslara Manisalılar büyük ilgi gösterdi.
16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylaması kapsamında çalışmalarını sürdüren AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa'nın İlçeleri Soma, Saruhanlı, Turgutlu ve Salihli’de MİDDER ve Manisa Medya TV'nin katkılarıyla düzenlenen "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. MİDDER bünyesinde hazırlanan konferanslara katılım sağlayan Manisalılar salonları adeta doldurdu.
Konferanslarda yeni anayasa konusunda katılımcılara bilgi veren AK Parti MKYK üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, anayasa değişikliğine yönelik yapılan muhaliflerin yapmış olduğu eleştirilere yanıt verdi. Değiştirilmesi teklif edilen 18 madde için içeriği bilinmeden herkesin farklı bir şeyler söylediğini aktaran Baybatur, "Özellikle ana muhalefet partisinin lideri akla ziyan ifadelerde bulunuyor. Hiç aslı astarı yok. Söylediklerinin tutarlılığı yok. Hatta bazen öyle bir şaşırıyor ki 'Cumhurbaşkanı başka partiden olursa, Başbakan da başka partiden olursa ne olacak, problem yaşanır' diyor. Biz de zaten onu söylüyoruz. Cumhurbaşkanı başka görüşten olur, başbakan başka bir partiden olursa problem yaşanır.” dedi.
Aynı zamanda MİDDER Genel Başkanımız Serhat Çağ’da 16 Nisan’da Yeni Anayasa ve Yeni Yönetim sistemi sürecine katkı sağladıklarını belirterek, “Hepimizin bildiği ve yakından takip ettiği üzere 16 Nisan’da Yeni Anayasa ve Yeni Yönetim sistemi halk oylaması gerçekleştirilecek. Nasipse bu önemli oylamada millet olarak özgür irademizle gidip oylarımızı kullanacağız. 16 Nisan öncesi Türk siyasi tarihinde miheng taşı olarak adlandırılabilecek bu önemli günün öneminden bahsetmek, bilinmeyenleri anlatmak ve yanlış yönlendirilmeleri düzeltmek maksadıyla temsilciliklerimizin bulunduğu birçok il ve ilçede konferanslar düzenleyerek bu sürece katkı sunmaya çalışıyoruz.” dedi.
16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği halk oylamasına kadar sürecek olan çalışmalara Manisalıların ilgisi yoğun olurken aynı zamanda çalışmalar MİDDER olarak büyük bir hızla devam edecek. MİDDER Genel Merkez’in çalışmalarına Türkiye’deki İl ve ilçe temsilcileri de Manisa dışında çalışmalar yaparak bu sürece katkı sunmaya devam ediyor.

Anahtar Kelimeler:
MİDDERHükümet Sistemi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel