Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Salihli Kirazı Çin’in Ağzını Tatlandıracak
Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra yaş sebze ve meyve ihracatçıları, Çin’e yöneldi. Manisa’nın Salihli ilçesinde geçtiğimiz yıl Avrupalıların ağzını tatlandıran Salihli Kirazı bu yıl Çin pazarına açılıyor.
İstanbul’dan gelip Salihli’nin Kemer Mahallesinde tarım yatırımı yapan AA Grup Besi ve Tarım Ürünleri AŞ.’nin 5 yıl önce toprakla buluşturduğu kiraz fidanları ilk meyvelerini geçen yıl verdi. Geçen yıl firmanın ilk meyveleri başta Almanya, İngiltere, Fransa ve Rusya olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesine ihraç edilerek, ağızlarını tatlandırdı. Firmanın kirazları ise bu yıl Çin Halk Cumhuriyeti pazarına açılıyor.
ÇİN HEYETİ ZİYARET ETTİ
“Türk Kirazlarının Çin’e ihraç Edilmesine Yönelik Bitki Sağlığı Gereklilikleri Protokolü” gereğince Çinli heyet ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı temsilcisi Serkan Soykan’dan oluşan heyet Kemer Mahallesindeki AA Grup Besi ve Tarım Ürünleri AŞ.’ye ait 564 dekarlık kiraz bahçesini, Salihli İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Demir ve İlçe Müdürlüğü teknik elemanları nezaretinde ziyarette bulundu. Ziyarette AA Grup Besi ve Tarım Ürünleri AŞ. Sahibi Haluk Nayman ve Şirket Müdürü Ömer Altuntaş, Çin Halk Cumhuriyeti uzman yetkililerine sunum gerçekleştirdi. Firma olarak geçen yıl Avrupa ülkelerine kiraz ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade eden Altuntaş, bu yılda Çin’e kiraz ihracatı gerçekleştirip, önümüzdeki yıllarda da Ege Bölgesi’nin en önemli ihracat ürünü olan çekirdeksiz kuru üzümünde Çin’e ihracatının önünü açmak olacağını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel