Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Milli mücadele kahramanı Müftü Alim Efendi anıldı

Manisa’nın milli mücadele dönemindeki en önemli kahramanlarından biri olan dönemin Manisa Müftüsü Ahmet Alim Efendi vefatının 91. yılında Manisa Müftülüğü tarafından düzenlenen programla anıldı.

Manisa Müftüsü, milli mücadele kahramanı, şair ve musikişinas Ahmet Alim Efendi vefatının 91. yıldönümü münasebetiyle mezarı başında ve Sultan Camiinde cuma namazı öncesinde okunan mevlidi şerifle anıldı.

Kabri başındaki dua programına Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, müftü yardımcıları, Şehzadeler İlçe Müftüsü Ramazan Sancak, vaizler ve gençler katıldı.

Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, "Manisa’nın Manevi değerlerinden olan geçmişte Manisa’ya çok emeği geçen milli mücadele kahramanı, şair ve Müftü Ahmet Âlim Efendi’ye vefa olarak 91. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Önce Çatal Mezarlığındaki kabrini arkadaşlarla ziyaret ettik. Ardından cuma namazı öncesinde Sultan Camiinde mevlid-i şerif ve vaazla yad edilip dua edildi. Gelecek nesillere böyle kıymetli değerlerimizi tanıtmamız vefa borcumuzdur." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel