Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

İŞÇİLERE KAYMAKAM'DAN ANTEP FISTIKLI BAKLAVA İKRAMI

Arazi sahibi ve Çortak Mahallesinde Ege Fıstık adı altında işletmesi bulunan Emekli Öğretmen Selim Kurt’a ait olan Antep fıstığı tarlasında Selim Kurt’tan Antep fıstığı hakkında bilgiler aldı.

Selim Kurt açıklamasında yaptığı açıklamada, "Antep fıstığının bu sene havaların çok yağışlı geçtiğini dolu yağışından dolaya ürünlerin ağaçta zarar gördüğünü daha sonrada havaların sıcak olması nedeniyle fıstığın geçen yıllara göre rekoltesinin düşük olduğunu ifade ederek Antepfıstığı, periyodisite (yılaşırı) gösteren bir meyve türü olduğundan üretim yıllara ve ülkelere göre değişimler göstermektedir. Dünyada Antepfıstığı üretiminde ilk üç sırayı İran, ABD ve Türkiye almaktadır. Türkiye'de Antepfıstığı tarımı daha ziyade kıraç koşullarda yapılmaktadır. Ayrıca Türkiye'de yetiştirilen Antepfıstığı genellikle aroması yoğun ve lezzetli, ayıklanması nispeten zor olduğundan kabuksuz tüketime uygun uzun çeşitlerdir. İran ve ABD'nin ürünleri ise daha verimli ancak nispeten daha lezzetsiz, iri ve çatlaklık oranı yüksek yuvarlak çeşitlerdir." dedi.

Kaymakam-Mehmet Can İrdelp’in kendilerini ziyaret etmesinden memnun kalan tarım işçileri Issız bir dağda araçların bile güçlükle çıktığı arazide siz değerli Devlet Büyüğümüzün bizleri hatırlayıp ziyaret etmesinden dolayı teşekkür ederiz diyerek sevgi gösterisinde bulundular. Kaymakam Mehmet Can İrdelp’te işçilere Antep fıstıklı baklava ikramında bulundu.

Kaymakamı Mehmet Can İrdelp ise yaptığı açıklamada; "Antep Fıstığı bahçesinde üreticilerle birlikte hasat yaparak Antep fıstığı hasadında çalışan işçilerle de sohbet ederek Antep Fıstığının yetişip olgunlaşması ve sofralara gelinceye kadar meşakkatli işlerden geçtiğini belirten Kaymakamımız Sayın Mehmet Can İrdelp, Bölgenin engebeli arazisine kolay uyum sağlayan Antep fıstığının ilçemiz ekonomisine önemli ivme kazandırdığını, üretim alanlarının ise her geçen yıl arttığını dile getirerek Bölgede Antep fıstığı yetiştiriciliğini arttırmak için sürekli çalışma içerisindeyiz.Bu Çalışmalar Kapsamında İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve Selendi Kaymakamlığı iş birliği ile orman köylerinin kalkındırılması amacıyla başta Çortak Mahallesi olmak üzere, Yeşilmahalle, Akçakertil, Yağcı, Çansa, Dedeler ve Havaoğlu Mahalleleri çevresindeki orman alanlarında bulunan melengiç (çitlembik) ağaçlarını Antep Fıstığı aşılaması ve üreticiliği projesi kapsamında Antep fıstığı aşılaması yaptık Melengiç ağacı fıstık aşılaması yapılıp Antep fıstığı yetişebilecek potansiyelde bir ağaç türü. Biz de ormanlarımızda var olan bu potansiyeli ormanlarımızla iç, içe yaşayan orman köylümüze faydalandırıp onlara yepyeni bir gelir kapısı açmak istiyoruz. Bizim ürünümüz Türkiye genelinde renk ve tat olarak iyi olduğu için büyük rağbet görüyor. Özellikle baklavacılar iç fıstığın renginin tam yeşil olmasından dolayı ürünlerimizi tercih ediyor.

Bu nedenle bu gün ilçemizde hasadı başlayan Antep Fıstığı tarlalarından birinde sizleri ziyaret ettik sizler gibi Tarlada çalışan işçi kardeşlerimizi görünce merhaba diyerek onların hal ve hatırlarını sorduk. Bize ilgi ve sevgi gösteren kardeşlerimizle bir süre hasbıhal ettik. Sıcağın bağrında ekmek parası için çalışan tüm kardeşlerimize Rabbim güç kuvvet versin." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel