Öne Çıkanlar Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk dışişleri bakanlığı

Başkan Karaçoban’dan Fetih Mesajı
Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban İstanbul’un fethedilişinin 563’üncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İstanbul’un fethedilişinin 563’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban mesajında şunları dile getirdi:
"Birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’un fethi ile yeni bir çağ kapatıp yeni bir çağ açmış, köklü medeniyetimiz insanlık tarihine damgasını vurmuştur. İstanbul tarih boyunca büyük öneme sahip olmuş, birçok milletin sahip olmak istediği bir şehirdir. Peygamber Efendimiz (SAV)’in ‘İstanbul bir gün fetholunacaktır. Onu Fetheden asker ne güzel askerdir. Onu fetheden kumandan ne güzel kumandandır’ Hadis-i Şerifi ile İslam dünyası için farklı bir önem kazanan bu kutlu şehrin fethi İslamın bir neferi olan aziz Türk Milletine nasip olmuştur. Fetih için İstanbul surlarına dayanan Fatih Sultan Mehmet ve ordusu sadece Bizans ile değil aynı zamanda haçlı ordusuyla karşılaşmıştır. Üstün bir zeka örneği ile gemilerini karadan Haliç’e indirdiğinde dünyadaki dengeleri sarsmış, fetih ile bir çağ kapanmış yeni bir çağ açılmıştır. İstanbul’un fethi sadece bir yerin fethedilmesi veya kazanılmış bir savaş olmayıp dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş bir hadisedir. Fetih ile sadece şehir değil, gönüller de fethedilmiştir. Bu düşüncelerle birçok medeniyete asırlarca ev sahipliği ve başkentlik yapan İstanbul’u bizlere miras bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han olmak üzere kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel