Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Tanrıverdi; Akif'in düşünceleri yolumuzu aydınlatıyor
 AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin TANRIVERDİ yaptığı yazılı açıklamada Akif’in vatan ve millet sevgisinin örnek bir sevgi olduğunu ifade ederek, “Onun düşünce ve idealleri yolumuzu aydınlatmaktadır" dedi.

Tanrıverdi'nin açıklamaları şu şekilde; 

Milli Şairimiz, Merhum Mehmet Akif Ersoy, azimle inançla ve büyük fedakârlıklarla kazanılan İstiklal mücadelemizi, kendi içinde de mevcut olan vatan sevgisiyle dile getirdiği duyguları dizelerinde ifadesini bulmuştur.   

 İstiklal Marşıyla milli mücadelenin en çetin dönemlerinde halkımıza büyük cesaret ve moral aşılamıştır. İstiklal Marşı`nın insanın içini titreten her mısrası bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi, bu vatana nasıl sahip çıktığımızı anlatır.

 Milletimizi meydana getiren bütün fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik ruhunu, Milli mücadelemizde atalarımızın göstermiş olduğu tek vücut anlayışıyla kazandıkları bağımsızlık mücadelesini ve bu duygu birliğini dinmez bir coşkuyla ilelebet muhafaza edeceğiz.

 Türkiye, dışardaki düşmanlara ve içerdeki işbirlikçilere rağmen güçlü ve büyük bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Bugün Asya’dan Balkanlara, Afrika’dan Avrupa’ya kadar Türkiye konuşuluyorsa bunda Akif’in fikirlerinin etkisi vardır.

Büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy'u ve bütün İstiklal kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum. Akif’in dediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel