Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Selendili Muhtardan Örnek Davranış

Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Yeşil Mahalle Muhtarı Mithat Altınbaş, sosyal medya aracılığı ile topladığı kitaplarla mahallesinde kütüphane kurdu.
Manisa'nın Selendi ilçesine bağlı Yeşim Mahalle Muhtarı Mithat Altınbaş sayesinde tüm mahalle halkı boş zamanlarında kitap okumaya başladı. Selendi ilçe merkezinde 16 kilometre uzakta bulunan 350 nüfuslu 150 hanelik köye sosyal medya aracılığı ile topladığı kitaplardan kütüphane kuran Muhtar Altınbaş, herkesi okumaya teşvik ediyor. Sosyal medya üzerinden çağrı yaparak topladığı kitaplar ile Mahalle Muhtarlığına ait hizmet binasında kütüphane kuran Muhtar Mithat Altınbaş, "Bu benim hayalimdi. Gerçek oldu. Kütüphaneyi açmamdaki neden ise çocukları internet kafelerden, gençleri kahvelerden kurtarmak. Mahalle halkımızı daha da sosyalleştirmek. Mahalle halkımızın hem kültür seviyelerinin yükselmesini hem daha bilinçli üreticiler olmasını sağlamak için çalışacağız. Bunu oldukça önemsiyoruz ve bu süreçte başarılı da olduk. Ancak daha çok kitaba ihtiyacımız var. Ben halen aydınlanmanın, bilinçlenmenin ve toplumsal kalkınmayı, toplumsal değerleri, toplumsal ahlakı onaracak, iyileştirecek ve geliştirecek şeyin kitap olduğuna inananlardanım. Kitabın değeri bitmemiştir. Bitmeyeceğine inanıyorum. Bu kıvılcım inşallah daha da büyüyecek" dedi. 
Kütüphanedeki kitaplar hakkında bilgi veren Muhtar Altınbaş, "Kütüphanede çocuk kitapları, hikaye, roman, araştırma, edebiyat, din, tarım ve hayvancılık ve tarih gibi hemen hemen her türden kitap var. Burada hem öğrencilerimiz hemde mahalle halkımız faydalanabileceği türden kitaplarımız mevcut. İnşallah mahallemize hayırlı olur. Bu kitaplar ile tüm mahalle halkımız boş zamanlarında kitap okuyarak kendilerini geliştirirler. Bu kitapların gün geçtikçe çoğalmasını temenni ediyorum. Biz sadece küçük bir kıvılcım başlattık inşallah devamı da gelecektir" diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel