Öne Çıkanlar Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı

Özdağ; “Doğu Kıbrıs’ın ve İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı var”
 EkoAvrasya Derneği'nin düzenlediği K.K.T.C Su Temin Projesi ve Doğu Akdeniz'de Değişen Dengeler Çalıştayı Ankara’da gerçekleşti. Çalıştay’a AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, K.K.T.C Tarım-Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, 21. Dönem Kırşehir Milletvekili ve TBMM 57. Dönem Denizcilikten Sorumlu Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, 24.Dönem Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Akif Özkaldı, EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve Belediye Başkanları ile çok sayıda konuk katıldı. Çalıştay’da Türkiye’nin stratejik önemine ve güçlü devlet, millet yapısına değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Türkiye olarak 11 Bin Dolar kişi başına düşen milli gelirimiz var. Bu ancak Türkiye’yi bölgesel aktör yapabiliyor. Oysaki bizim tarihsel sürecimiz küresel aktör olmamızı emrediyor. Şimdi orta ölçekli devletten büyük ölçekli devlet durumuna geçmemiz gerekiyor. Büyük ölçekli devlet olmak için kişi başına düşen milli gelirinizin 30 Bin Dolar olması gerekiyor. İşte bunu yapabilecek olan Türkiye var artık ve emin adımlarla yürüyor. Bir yandan siyasi istikrar ve irade, bir diğer yandan ekonomik istikrar ve ekonomik istikrarla iç huzurunu sağlamış bir Türkiye. Bir yandan da Dünya’da itibarlı bir devlet olmak için emin adımlarla yürüyen Türkiye var” dedi.

5 BİN YILLIK TARİHE SAHİBİZ

Güçlü bir devlet olmak için bilgiye ve akla ihtiyaç olunduğunu kaydeden Özdağ, “Bu bilgiyi ve aklıda akademisyenlerden almak istiyoruz. Çünkü onlar hayatlarını bu noktada ağırlık vererek sürdürdüler, sürdürmeye devam ediyorlar” diye konuştu. “Dünyada sürekli devlet yoktur ama devlet kurma iradesi olan milletler vardır” diyen Özdağ, “Onların başında da Türkler gelir. Devlet kurma iradesi Türklerin elindedir. Dünya’nın en uzun yaşayan imparatorluğu Osmanlı İmparatorluğu’dur. 623 yıl yaşayan bir Osmanlı İmparatorluğudur. Osmanlı yıkılırken 3 Milyona yakın şehit vermiş, 9 cephede savaşmıştık. Osmanlı’da yıkılırken bir Anka kuşu gibi, küllerinden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le beraber Türkiye Devleti’ni doğurdu. Biz bu topraklara bin yıl önce geldik, 92 yıldır ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurduktan sonra bazı bölgeler için önem arzetti. Bunlar Kosova, Kıbrıs, Musul, Kerkük, Süleymaniye bölgesi ve Afganistan’dı.  Bugünde o dönem topraklarımızdan çekilen bugün büyük devlet olmayı başarmış Rusya, Amerika Birleşik Devletleri, Çin gibi ülkeler var. Bu devletlerin hayalleri var. Bizim de soydaşlarımız, dindaşlarımız, tarih ve kültürel birlikteliğimiz olan milletler ve devletler var. Biz bu yerlerle irtibatımızı daima muhafaza ettik. Çünkü biz emperyalist bir devlet değildik ama emperyal bir politika yürütmeye devam ettik. Biz Türklerin 5 Bin yıllık bir tarihi ve büyük bir milleti var. 92 yıldır da önce Mustafa Kemal Atatük’le başlayan büyük hamleler Adnan Menderes, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan ile devam ediyor. Bu süreç içerisinde belki savaşlar bitmişti ama emperyalist egemen güçler Türkiye’nin daha güçlü ülke olmasını engelleme adına değişik senaryolar yazdılar, oyunlar oynadılar. Ne zaman kalkınma hamleleri gerçekleşmişse de bu ülke de vesayetçiler devreye girdi. Zaman zaman da darbeciler devreye girerek tarihle bağlarımızı koparttı, kültürel bağlılığımızı zayıflattı. İdeallerimizden, ülkülerimizden bizi kopartmak istedi. Zaman zaman da kirli ve şantajcı medya patronları ve sermayedarlar devreye girerek vesayetçilere, darbecilere destek verdi. Egemen güçlerin bir anlamda taşeronluğunu yaptılar. Sonra da terör örgütleri devreye girerek büyümemizi istemediler” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE DÜNYA’NIN EN STRATEJİK BÖLGESİ

“Dünya’da stratejik öneme sahip yerler vardır. Bu yerlerden biri de Kıbrıs. Kıbrıs bir noktada yüzen bir gemi. Aynısı Musul, Kerkük, Afganistan, Kırım için de geçerli. Ama en stratejik bölge Türkiye’dir” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ sözlerine şöyle devam etti, “Bütün doğunun enerji kaynakları Türkiye’den geçecek. Kısmen Ukrayna’dan da geçecek ardından da Kıbrıs’tan geçecek ama Doğu Akdeniz’de ne bulunulsa bulunsun Güney Kıbrıs’ın ve de İsrail’in bize yani Türkiye’ye ihtiyacı var. Çünkü ürettikleri, çıkardıkları doğalgazları Türkiye üzerinden geçirip Avrupa’ya pazarlayabilecekler. Tankerlerle pazarlayamazlar. Azerbaycan’ın, Türkmenistan’ın, Rusya’nın, İran’ın, Irak’ın öyledir. O nedenle Türkiye Dünya’nın bütün gözlerinin üzerinde olan bir ülkedir. Dünya’da başka milletler tarafından en çok takibe uğrayan ise Türk milletidir. Bu da devlet ve millet olarak ne kadar önemli olduğumuzu bir kez daha gösteriyor. Büyümemizi istemiyorlar ama tarih ve talih sarkacı bizi büyütüyor. Türkiye Cumhuriyeti olarak bu büyümeyi Kuzey Kıbrıs, Musul, Kerkük, Türk Dünyası’nın güzel ülkeleriyle birlikte gerçekleştirecek ve yürüyeceğiz. Büyürken de insan hak ve özgürlüklerinin alanını açacak, milli bütünlüğümüzü sağlayacak kültürel ve tarihsel buluşmamızı sağlamlaştıracağız.”

KIBRIS ÖNEMLİ KAHRAMANLAR ÇIKARDI

KKTC SU Projesi’nin büyük ve önemli bir proje olduğunu kaydeden Özdağ, “Bu projede emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’na, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na ve bürokratlarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı ve Bakanlarına çok teşekkür ediyorum. Fikirler zaman zaman farklı olabilir ama önemli olan bu farklı fikirlerden hakikat şimşeğini oluşturabilmektir. Kuzey Kıbrıs aynı zamanda Kaptanı Derya Piyale Paşa’nın hediyesi, Adnan Menderes’in, Fatin Rüştü Zorlu’nun Zürih-Londra Antlaşmasının hediyesi, Rauf Denktaş’ın hediyesi, Fazıl Küçük’ün hediyesi. Bu isimler Kuzey Kıbrıs için çok önemli mücadeleler verdiler. Bu mücadelelerinden bize bir vatan toprağı bağışladılar. Şu kesinlikle bilinmelidir ki Türkler hiçbir zaman toprak vermemiştir, belki toprak almışlardır ama kesinlikle toprak vermemişlerdir. Biz Türkler kadınımızı ve toprağımızı paylaşmayız. Kaptanı Derya Piyale Paşa, Rauf Denktaş ve Fazıl Küçük benim için birer kahramandır. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş’ı birer kahraman olarak anıp Mecliste konuşmada bulunmuştum. Kahramanlar hep önde giderler, milletler kahramanlarıyla yaşarlar. Dönem dönem milletler, bayrak insanlar çıkarır, onlar hep önde yürür, her türlü iftiraya, saldırıya önce onlar mukavemet ederler. Onlar bir ülkeyi, bir davayı, bir milleti temsil ederler. Sayın Denktaş ve Sayın Küçük hep önde yürüyen böyle bir liderlerdi. Dün olduğu gibi bugünde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti Kıbrıs’ın, Kıbrıs halkının ve devletinin yanında olmaya devam edecektir. Rauf Denktaş’ı, dava arkadaşı Doktor Fazıl Küçük’ü ve şehit mücahitleri rahmetle, minnetle anıyor, ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Yaradan’dan niyaz ediyorum Bizim teknolojimiz ahlakla bezenmiş bir teknolojidir. Bu teknolojide dünyaya barış, kardeşlik sunar. İsteğim Güney Kıbrıs’ın Kuzey Kıbrıs’la uzlaşarak, Türkiye Cumhuriyeti devleti ile uzlaşsın ve ürettiğimiz her şeyi barış ve kardeşçe paylaşalım. Doğalgazı da, suyu da aynı şekilde paylaşalım. Dünya’nın barışa ihtiyacı var. Türkiye bu barışı sağlayabilecek büyük bir devlet” dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren tarafından Avrasya Hizmet Nişanı takdim edildi ve Çalıştay sona erdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel