Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Özdağ;
 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ Mustafa Kemal Atatürk’ün Vefatının 77. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Özdağ yayınladığı mesajında, “Dünyanın en büyük imparatorluğu olarak tescil edilen Osmanlı İmparatorluğu yıkılırken yedi cephede askeri, aydını ve tüm vatandaşlarıyla Türk Milleti olarak büyük bir mücadeleye girişilmiş üç milyon şehit verilmiş, milyonlarca insanımız gazi olmuştur. Tüm bunlar yaşanırken bu topraklar üzerinde büyük bir lider doğmuştur. Bu liderin adı Mustafa Kemal'dir” dedi. Türklerin lider eksenli bir millet olduğunu vurgulayan Özdağ, “Osman Gazi, Selçuk Bey, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet, Abdülhamit Mustafa Kemal ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu liderlerden belli başlılarıdır. Kurtuluş Savaşı başlamadan önce Anadolu çaresiz işgal altındaydı. Kahraman milletimiz Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde genciyle yaşlısıyla yeniden ayaklanarak bağımsızlık mücadelesinden büyük bir zaferle ayrılmış ve tarih sayfalarına girmek isteyen emperyalistlere karşı ben varım, sonsuza kadar da var olacağım mesajını vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk İstanbul'dan yola çıkarak Samsun'a oradan Bafra'ya, Amasya'ya, Sivas'a, Erzurum'a oradan da Ankara'ya giderek Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması aşamasında büyük fedakarlıklar yapmış, milletin teveccühünü kazanmış, bir liderde olması gereken tüm özelliklere sahip olma özelliğiyle Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran büyük bir liderdir.” ifadesinde bulundu.

KARARLILIĞIMIZI ONUN İLKELERİ IŞIĞINDA DEVAM ETTİRİYORUZ

    Türklerin her yüz yılda bir lider çıkardığını anlatan Özdağ, Mustafa Kemal Atatürk'ün de bu liderlerden biri olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Mustafa Kemal'in Türk dünyasına verdiği önem mesajlarında da kendini belli etmiştir. Musul, Kerkük için verdiği mesajlar günümüze ışık tutmakta ve önem teşkil eden mesajlardır. Mustafa Kemal'in ömrü müsaade etseydi emperyal bir politika izleyecekti. Makedonya'dan Afganistan'a kadar Türklerin her alanda güçlü olması için gereğini yapacaktı. Şimdi o ülküleri, idealleri yaşatmak isteyen bir Türkiye ve başında da bu ideallere bağlı istikrarlı bir hükümet var. Bununla birlikte Millet iradesi de hükümetimiz döneminde meclise yansıyor. Meclise yansıyan irade de hizmet olarak geri dönüyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü Cumhuriyetin kurucusu olarak, devletimizin kurucusu olarak rahmetle anıyor. Kendisiyle birlikte mücadele veren tüm aydınlara, din adamlarına, askeri ve sivil erkana ve kendisiyle birlikte mücadele veren tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kendilerine şükran borçluyuz. Hükümetimiz olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet olarak bıraktığı bu topraklar üzerinde kararlığımızı onun ilkeleri ışığında devam ettireceğiz. Türkiye bulunduğu coğrafya üzerinde bölgesel ve küresel bir güç olacaktır."




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel