Öne Çıkanlar Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu İl Müdürü Öztürk

Manisa sağlıkta 10 numara
 Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa’ya gönderilen 11 yeni ambulansın devir teslim töreni Manisa Valiliği önündeki Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Osman Öztürk, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, Manisa’nın sağlıkta her gün ileriye doğru gidildiğini belirterek, Manisa’ya kazandırılan 11 yeni ambulansla hizmet kalitesinin daha da artacağını söyledi.

Manisa İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Kaplan, “Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü kapsamında Türkiye genelinde çok ciddi hizmetler verilmekte. 1998 yılında ilk ambulans hizmetimiz merkezde 3 ekibimizle başlamıştı. Şu an için 2015 yılı itibariyle 45 istasyonda il merkezimizde ve ilçelerimizde acil sağlık hizmetini vermekteyiz. 2014 yılı içinde yaklaşık 2 milyon çağrı, 83 bin vaka yaptık. Merkezde ortalama 4 dakikada, kırsalda ise ortalama 20 dakikada vakaya ulaşıyoruz. 30 bin nüfusa bir ambulans düşüyor. Türkiye ortalamasının 50 bin olduğunu düşünürsek bu noktada Manisa olarak oldukça iyi bir noktadayız.” dedi.


AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, yeni ambulansların teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. Vatandaşları, 112’yi gereksiz yere meşgul etmemeleri konusunda uyaran Yurttaş, “112 bünyesinde hava, kara, deniz ambulanslarımız ile kar paletli ambulanslarımız bulunmaktadır. Önceden üzerine “AMBULANS” yazılmış dolmuşlardan başka ambulans yoktu. Şimdiyse içerisinde pek çok küçük ameliyat ve cerrahi müdahaleler yapılabilen, son teknoloji ürünü ambulanslarımız var. Ayrıca kamera sistemi ile ambulansın güzergâhı kayıt altına alınıyor. Böylece trafikte ambulanslara zorluk yaşatan araçlar tespit edilip gerekli işlem uygulanabilecek.” diye konuştu.


“Benim yaşımdakiler, önceden ambulans bulabilmek, yardım alabilmek için neler çektiğimizi iyi bilirler, ambulansların önemini daha iyi anlarlar” diyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, sözlerine şöyle devam etti: “2 milyon lirayı aşan bir ödenek ayrılarak ambulanslar tasarlandı ve satın alındı. Bugün onları kullanacak ellere teslim ediyoruz. Manisa’da genel sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı yüzde 89. Türkiye’de bu anlamda ilk 10 ilin arasındayız. 112 acil servis hizmetlerinden memnuniyet oranı da yüzde 94. Yeni ambulanslarımızın sağlık personelimize, Manisa’mıza ve vatandaşlara hayırlı olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Vali Bektaş’ın konuşmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Manisa’ya gönderilen ambulansların devir teslimi için kurdele kesimi yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel