Öne Çıkanlar Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı İl Müdürü Öztürk

Gürcan Büyükşehir Meclisinde yaşananları yorumladı
 Manisa Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan'ın yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

"ERGÜN TOPLANTI YAPMAYACAĞINI SÖYLEDİ"

"Bugün daha önceden belirlenmiş olduğu şekilde Belediye Meclis Toplantısının ikinci oturumu daha önceden belirlenmiş saat olan 17:30’da toplanması karar verilmişti. Bu karar doğrultusunda AK Parti grubu olarak 47 kişi ve 7 CHP’li Meclis üyesi yaklaşık 54 kişi 17:30’da hali hazır şekilde Belediye Meclis toplantı salonundaydık. Toplantı başlamasına yakın MHP’li belediye meclis üyesinin vatandaş ile tartışması oldu. Bu tartışma neticesinde 47 AK Parti ve 7 CHP’li meclis üyesi nedeni bilmediğimiz şekilde beklemeye dahil olduk. Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e konuyla ilgili bilgi almak için gittiğimizde Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  toplantı yapamayacaklarını ve toplantı güvenliğinin olmadığını beyan etti. Bütün meclis üyelerimiz MHP’li meclis üyelerini de dahil edersek 87 kişi Manisa’mızın 17 ilçesinden gelmiş 87 meclis üyesi Cengiz Bey’in toplantıyı başlatmasını bekledi.

87 MECLİS ÜYESİ TOPLANTININ BAŞLAMASINI BEKLEDİ

Ben AK Parti grubunun Grup başkanvekili ama ondan önce 2014 Nisan ayında yapılan seçimler çerçevesinde Manisa Meclis 1. Başkanvekiliyim. Meclise Belediye Başkanı Başkanlık eder. Belediye Başkanı’nın bulunmadığı durumlarda meclis 1. Başkanvekili, Başkan Vekilinin de bulunmadığı durumlarda 2. Başkanvekili   Meclise başkanlık eder. Belediye Başkan toplantısının herhangi bir safhasında yerini Meclis Başkanvekiline bırakarak toplantıdan ayrılabilir. Ancak yıllık faaliyet raporunun görüşüldüğü oturuma meclis başkanvekili başkanlık eder. Hatta bu kanun düzenlemelerinin ilerleyen  safhalarında meclis birinci başkanvekili olmadığı zaman ikinci katip üyeler olmadığı zamanda, yedek katip üyeler tarafından meclisin idare edilebileceği hatta yedek katip üyeler olmadığı zamanda da bir tutanak tutularak meclisin tatil edileceği de kanunda ilerleyen maddelerde belirtilmiştir. Bizler orada 87 meclis üyesi toplantının başlamasını bekledik.

MECLİSİN VERDİĞİ YETKİYİ KULLANMAK DURUMUNDA KALDIK

Biz büyük belediye meclisi çalışma usulünün bize verdiği yetkiye dayanarak büyükşehir belediye başkanının toplantıyı 5 buçukta başlatması gerekirken, bütün AK Parti grubu sabrının sonuna dek bekleyerek yaklaşık 2 saat toplantının yapılmasını beklemiş 2 saat neticesinde toplantının yapılmadığı anlaşılınca bizlerde meclis 1.Başkan vekili hali hazırda toplantıda olan meclis 2. Başkan vekilinin de orda olmasına rağmen bu toplantının yapılamaması bizler içinde bir hukuki sorumluluk görevi yerine getirememe gibi, görevi ihmal durumunda bizleri de bırakması söz konusu olduğu için biz artık bize meclisin vermiş olduğu yetkili kullanmak durumunda kaldık. Bu çerçevede 10 dakikalık malumunuz üzere bir süre verdik bu 10 dakikalık süre içerisinde meclis başkanı büyükşehir belediye başkanımız toplantıyı başlatmaz ise meclis başkan vekili olarak toplantıyı başlatacağımızı beyan ettik ve sizlerle ve meclis üyelerimiz ile birlikte 10 dakika meclis toplantısını başlatması için Cengiz beyi bekledik. 

MHP'Lİ MECLİS ÜYELERİ GÖREVİMİZİ ENGELLEDİLER

Cengiz Bey bu çağrımıza da cevap vermedi 2 saat sabırla bekleyen meclis üyelerimizin artık bu bekleyişlerine son vermek için meclis başkan vekili olarak meclisi yönetmek için belirlediğimiz saate kürsüye yöneldiğimizde MHP li belediye meclis üyeleri ve MHP li partidaşların kürsüyü işgal etmeleri neticesinde meclis başkan vekilliği görevini de yapamaz hale geldik. Yani bize meclis başkanvekilliği görevini yaptırmadılar bunu yaptırmayanlar kimler MHP li meclis üyeleri ve MHP li partidaşlar kanunu bize verdiği yetkiyle bizim bu meclisi idare etmemize engel oldular.  Güvenlik nedeni ile aşağıya inmeyen büyükşehir belediye başkanı halktan kaçmış biz halk ordayken biz kimseden çekinmeden kürsüye yöneldiğimizde esas provokasyon yapanların MHP li meclis üyeleri ve MHP li partidaşlar olduğunu basın huzurunda herkes şahit oldu. Halkımız orda neyin ne olduğunu görmüştür ve suçüstü yakalanmışlardır.

MHP'LİLER KÜRSÜYÜ İŞGAL ETTİ

AK Parti grubu meclisi terk etmemiştir. 2 saat boyunca mecliste meclis toplantısının başlamasını beklemiştir. Bizler meclis başkan vekili olarak meclisi yönetmek üzere kürsüye yöneldiğimizde hiçbir büyükşehir meclis üyesi ortada yoktu. Bizimde nezaketen hiçbir şekilde provakatif eylem olmaması adına hiçbir kimsenin zerre kadar zarar görmemesi adına her ne kadar bizim aldığımız bazı bilgilere göre kışkırtmalar olması rağmen biz bunlara mahal vermeyecek şekilde sadece toplantıyı açacağız ve belediye başkanımıza olan saygımızdan dolayı toplantıya bir gün ve saat vererek meclisi kapatacaktır. Mecliste bunu yapmamıza bile müsaade etmediler. Meclis kürsüsünü işgal ettiler. Kürsüde arbede çıkardılar ve biz 2 saat mecliste onları beklerken onlar meclise inmeye bile tenezzül etmediler. Meclise gelmeyi bile kendilerine çok gördüler. Aslında mecliste bulunmayarak onların halkın kendilerine vermiş olduğu yetkiyi kullanmamayı tercih ettiler. Bu nedenle bu gün yaşanan bu olaylar aslında üzücü olaylardır. Gayet sakin güzel bir toplantı yapma ümidi ile gelmiştik. Çok sürpriz bir şekilde istenmeyen bu olaylar yaşandı. Biz siz değerli basın mensupları vasıtası ile yaşanan gerçekleri kamu oyu ile paylaşmak istedik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel