Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Büyükşehir Meclisinde kürsü gerginliği
 Bunun üzerine MHP'li meclis üyeleri, Gürcan'ın kürsüye çıkmak istemesine tepki göstererek meclis kürsüsünü işgal ettiler. MHP'li Ziya Elmalı, AK Partili Zülfikar Gürcan'a, "Haddini bil, meclisin gerçek başkanı burada. Bu kürsiye seçim kazanmış başkanlar oturur. Sizi bu kürsüye oturtmam." diye çıkıştı. Yaşanan arbede sonrası meclisi izlemek üzere toplantı salonuna gelen vatandaşlar da kavgaya katılınca, AK Parti grubu meclis toplantı salonunu terk etti.

Kültür Sitesi çıkışında açıklama yapan AK Parti Grup Başkanı Zülfikar Gürcan, belediye meclisinde çıkan kavgayla ilgili açıklama yaptı. Gürcan, “Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e 10 dakika vermemize rağmen kendisi meclise gelmedi. Biz de bunun üzerine yasal hakkımızı kullanarak meclise başkanlık etmek istedik. Ancak MHP’li meclis üyeleri tarafından kürsüye çıkılmamıza izin verilmedi ve arbede yaşandı. Bu kayıtlarda vardır. Bizim provakatörlük yapacağımızı düşünüyordular, asıl provakatör kim görülmüş oldu.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Cengiz Ergün, AK Partili meclis üyeleri ve vatandaşların toplantıyı terk etmesi üzerine meclise geldi. Ergün, "Bu gece, 6 yıldır belediye başkanlığını yaptığım süre içerisinde yaşamadığımız olayları yaşama noktasına geldik. Çok üzüntü verici bir durumla karşı karşıyayız. Bu kürsüler, bu meclis herkesin fikirlerini söyleyebileceği demokrasi kuralları içerisinde söz alıp yerine getireceği ve Manisa halkı adına yapılacak hizmet noktasında kararların alındığı bir merci. Ancak bugün; açık ve net bir şekilde daha önceden planları yapılmış ve provake amaçlı salona yaklaşık 1 saat öncesi sokulan insanlarca olaylar çıkarılması noktasına hareket edildi. Meclis salonuna girmek üzere hazırlandığım bir noktada, içerisinde kendi partimize ait meclis üyelerine dışarıdan getirilen provakatörler tarafından fiili saldırı gerçekleştirilmiş ve darp noktasına gidilmiştir. Bunların hepsinin kayıtları var.” diye konuştu.

"ÇEVİK KUVVETLE Mİ MECLİS YAPALIM?"

Ergün sözlerine şöyle devam etti, “Bu vesileyle salonda güvenlik zafiyeti oluşması sebebiyle 2,5 saattir odamda bekleme noktasında kaldım. Bu süre içerisinde güvenlik zafiyetinin ortadan kalkmasına müteakip meclisin görevine devam edeceğini hem grup başkanı Zülfikar Gürcan’a 2 kere söyledim. Akabinde mevcut salonun boşaltılmaması noktasında kararlarında ısrar ettikleri için yasal yetkiyi kullanarak emniyet müdür vekiline şifai konuşmalarımı yaptım ve ardından valimizi aradım. Kendisine,  meclis salonunda güvenlik sağlanamadığı düşüncesiyle toplantıyı yapamıyorum dedim. Kendilerine yarım saat öncesi dilekçe başvurusunda bulunduk. Ne acıdır ki hala Büyükşehir Belediye Başkanı’nın varlığını kabul etmeyen bu siyasi parti ve üyeleri, benim burada olmama rağmen bu kürsüyü işgal etme noktasında toplantıyı açmaya çalıştı. Bu kürsüyü ancak ben il dışındayken ve kendisine yetki verirsem açabilir. Yaptıkları açıkça gasptır. Şu anda o çoğunluğun olduğu saatte meclisi açmış olsaydım çevik kuvvetle mi meclis yapacaktım ? Emniyet korumasında meclis yapıldığını düşünün. Ben bu olayları esefle kınıyorum. Bugün artık bardak taştı.”

MECLİS PERŞEMBE’YE ERTELENDİ

Ergün meclis toplantısını açmadan kapatırken, MHP ve CHP’li meclis üyeleri karara destek verdi. Ergn kendi yetkisini kullanarak toplantıyı Perşembe günü saat 17:30’a erteledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel