Öne Çıkanlar Nuran Zincirlioğlu Salihli istikameti Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı tüik İl Müdürü Öztürk

 Bayırbucak’a Yardımlar Devam ediyor
Şehzadeler Belediyesi Bayırbucak Türkmenleri için yardım seferberliği başlattı. AFAD, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı arasında imzalanan protkol kapsamında toplanacak yardımlar bölgeye gönderilecek. Şehzadeler Belediyesi, AFAD, İlim Yayma Cemiyeti ve Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı arasında Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurları için yardım protokolü imzalandı. Şehzadeler Belediyesi Kent Konseyi binasında gerçekleşen protokole, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Başkan yardımcısı Bilal Demir, Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Recep Özgüvenç ve Manisa Saruhanbey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Eyüp Saraçoğlu katıldı. 
Hatay’da sığınmacı olarak yaşayan Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağdurlarına yardım ulaştırmak için protokol imzaladıklarını ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bugün çok hayırlı bir çalışmanın protokolü için bir araya geldik. ‘Manisa Bayırbucak Türkmenlerine ve savaş mağdurlarına sahip çıkıyor’ yardım kampanyasının startını veriyoruz. Bilindiği gibi hemen sınırımızda Suriye'de bir vahşet yaşanıyor. On binlerce insan o bölgede katiller tarafından katlediliyor ve yüz binlerce mağdur, yaşlı, kadın, çocuk yurtlarını terk etmek zorunda kalıyorlar. Son zamanlarda da Bayırbucak Türkmenlerine yapılan çirkin saldırıları hepimiz görüyoruz. Bu saldırılardan, ölümden, yaralanmalardan kaçmak için ülkemize, Hatay’a sığınmış olan savaş mağdurlarına ve Bayırbucak Türkmenlerine bizler de Manisa’dan sahip çıkalım bir yardım kampanyası düzenleyelim istedik. Burada AFAD İl Müdürlüğümüz Şehzadeler Belediyemiz ile birlikte, Manisa İlim Yayma Cemiyeti Başkanlığımız ve Manisa Saruhanbey İlim ve Kültür Vakfı başkanlığımız ile müşterek hareket ediyoruz. Bu kampanyamız ile Hatay’da bulunan muhtaçlara, Hatay AFAD il Müdürlüğümüz koordinatörlüğünde yardımlarımız ulaştırılacak.” dedi.

“BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİ VE SAVAŞ MAĞDURLARININ YARALARINI SARACAĞIZ”
Düzenlenen kampanyadaki amacın sığınmacı konumdaki vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu ifade eden Başkan Çelik, “Bu kampanyadaki amacımız erzak, gıda, giyim, ayakkabı, yatak, battaniye, çocuk maması ve çocuk bezi gibi oradaki vatandaşların acil ihtiyacı olan bu malzemelerin toplanması ve oraya ulaştırılmasıdır. Bu kampanya Manisa’ya yakışacak olan bir kampanyadır. İnanıyorum ki Manisa'daki hemşehrilerimiz Hatay’da bizim sınırlarımıza ülkemizin şefkat ve merhametine sığınmış olan soydaşlarımıza, kardeşlerimize sahip çıkacaklar. En azından herkes evinden bir battaniyeyi oradaki kardeşlerimiz üşümesin diye buradan bizler aracılığı ile göndereceklerdir. Manisalı vatandaşlarımızın yapmak istedikleri yardımlar için 4449045 numaralı Beyaz Masa telefonlarımızı arayarak evlerden belediye ekiplerimizce teslim alınabilecek. Bunun yanı sıra Saruhanbey İlim Kültür ve Eğitim Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ile Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürlüğümüz ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüze vatandaşlarımız yardımlarını iletebilirler. Bu toplanan yardımlar belediyemizin şantiyesinde bir depoda depolanacak ve daha sonra TIR'lar halinde Manisa’mızdan Bayırbucak Türkmenleri ve savaş mağduru kardeşlerimize, yaralarını bir nebze olsun sarabilmek için dualarla bu yardımlarımızı göndereceğiz. Ben Manisa halkının yardımsever olduğunu biliyorum. Bu şehir sabahtan akşama kadar birçok hayrın yapıldığı bir şehirdir. Böylesine önemli bir konuda vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin duyarsız kalmayacaklarına olan inancım tamdır. Böylesine bir yardım seferberliğine, bir gönül köprüsünün kurulmasına tüm hemşehrilerimizin az çok demeden katkıda bulunmalarını, bu şehrin bir hizmetkarı olarak istirham ediyorum. Birlikte protokol imzaladığımız sivil toplum kuruluşlarımızın ve kamu kurumlarının yetkililerine de teşekkür ediyorum. Herkesi Manisa’ya yakışır bir şekilde sorumluluk almaya davet ediyorum” diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel