Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü İl Milli Eğitim Müdürü Başakşehir akhisar

Akçay;
 20 Şubat 2015 Cuma günü İzmir’de Ege Üniversitesi kampüsünde 22 yaşındaki Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU PKK’lı teröristlerce şehit edilmiştir. Konuya ilişkin Başbakan ve üç ayrı bakana soru önergeleri veren MHP Manisa milletvekili Erkan AKÇAY Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun şehadetine sebep olan olayın üniversitelerdeki PKK işgali ve AKP-PKK işbirliğinin bir sonucu olduğunu belirtti.

 AKP hükümetlerinden cesaret alan PKK’nın üniversitelerdeki yapılanmalarına hız verdiğini söyleyen MHP Manisa Milletvekili Erkan AKÇAY, “AKP hükümetleri döneminde üniversite kampüsleri eli kanlı teröristlerin üssü haline gelmiş ve milliyetçi-ülkücü görüşe sahip öğrenciler hedef alınmıştır.” dedi.

 AKP hükümetlerinin üniversitelerde PKK terör örgütü yapılanmalarına göz yumduğunu söyleyen MHP’li AKÇAY, “PKK terör örgütü ve yapılanmaları üniversitelerde öğrencilerinin can güvenliğini tehdit ederken AKP hükümeti ve yandaş üniversite yönetimleri PKK’nın üniversitelerdeki bu yapılanmalarına göz yummuş ve öğrencilerin can güvenliğiyle ilgili gerekli önlemleri almamıştır.” dedi.

 Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun şehadetine sebep olan olayda ambulansın 45 dakika geç geldiğini belirten AKÇAY, “ Olay yeri, Türkan Özilhan Devlet Hastanesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Şifa Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Özel Ata Sağlık Hastanesi araçla yaklaşık 5 dakika mesafede olmasına rağmen olay yerine ambulans 45 dakikada gelmiştir. Bu ambulansın 5 dakikalık bir mesafeye 45 dakikada gelmesi ve bu süre zarfında Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun polis arabasıyla hastaneye götürülmemesi akıllarda bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden olmaktadır.” dedi.

 MHP Manisa milletvekili Erkan AKÇAY’ın Başbakan Davutoğlu ile İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlarına verdiği önergelerde şu sorular yer aldı: “2009-2015 yılları arasında ülkemizdeki üniversitelerdeki PKK yapılanmalarıyla ilgili olarak yapılan ihbar ve şikayet sayısı nedir? Bu ihbar ve şikayetlerin kaç tanesi için işlem yapılmıştır? Ege Üniversitesindeki PKK terör örgütü yandaşlarının örgütlenmesiyle ilgili olarak İzmir Emniyet Müdürlüğüne veya İzmir Valiliğine yapılan ihbar ve başvuruların sayısı nedir? Bu ihbar ve başvurular hangi tarihlerde kimler tarafından yapılmıştır? Ege Üniversitesindeki PKK yapılanmasıyla ilgili olarak kamuoyuna yansıyan ihbar, bilgi ve fotoğraflar neticesinde üniversite içerisinde ve çevresinde öğrencilerin can güvenliği için herhangi bir önlem alınmamasının sebebi nedir? Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun şahadetinden önce Emniyet mensuplarını arayarak ertesi gün girecekleri sınav için tedbir alınması talebi doğrultusunda Ege Üniversitesinde hiçbir önlem alınmamasının sebebi nedir? Fırat Yılmaz ÇAKIROĞLU’nun yaralanması sonrasında yaralının polis aracıyla hastaneye götürülmemesinin sebebi nedir? Ege Üniversitesindeki bölücü terör örgütü PKK militanlarının yapılanmasına dair üniversite yönetimine yapılan ihbar ve şikâyetlerin tarihleri nedir? Bu ihbar ve şikâyetler neticesinde yapılan işlemler nedir? Ege Üniversitesinde öğrencilerin can güvenliğini sağlayamayan başta rektör olmak üniversite yönetimi için herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel