Öne Çıkanlar Festivalin simgesi için 1 ton üzüm kullanıldı Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti Nuran Zincirlioğlu İl Müdürü Öztürk

Milli Piyango'da yeni dönem! Sözleşme imzalandı...

Türkiye Varlık Fonu (TVF) tarafından bugüne kadar  Milli Piyango İdaresi’nce düzenlenen şans oyunları için yürütülen teklif alma  süreci tamamlandı ve en iyi teklifi veren Sisal - Şans Ortak Girişimi ile  sözleşme imzalandı. TVF'den yapılan açıklamaya göre, TVF ile Sisal - Şans Ortak Girişimi  arasında Milli Piyango oyunlarının düzenlenmesine yönelik sözleşme imzalandı.  Gelir paylaşımı esasına dayanan 10 yıl süreli sözleşmeye göre, Şans Dijital ve İnteraktif Hizmetler Teknoloji Yatırım AŞ'nin yüzde  51 ve İtalyan Sisal S.p.A'in yüzde 49 katılımıyla kurulan Sisal - Şans Ortak  Girişimi, Milli Piyango'da elde edilen hasılatı 2020 yılı için en az 9 milyar 320  milyon TL'ye çıkarmayı taahhüt etti. 2018'deki hasılat ise 3,4 milyar TL  seviyesinde gerçekleşti.

 Sisal - Şans Ortak Girişimi ayrıca her yıl hasılatı sözleşmede  belirtilen oranlarda artırmakla da yükümlü olacak. Yeni modelle Milli Piyango'nun  cirosu sadece ilk yılda yaklaşık 3 katına çıkarken maliyetler de azalacak. Sisal  - Şans Ortak Girişimi, operasyonları bayi komisyonları da dahil olmak üzere yüzde  9,5 komisyon oranıyla yürütecek. Ayırca bayilerin hem sayısı ilk iki yılda 10  bine çıkacak, hem de gelirleri artacak. Sisal - Şans Ortak Girişim Grubu'nun sözleşmeye göre en geç 9 ay  içerisinde devralacağı operasyon Milli Piyango, Hemen Kazan ve Sayısal oyunlarını  kapsıyor.

Milli Piyango lisansı Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam edecek

 Açıklamaya göre, Milli Piyango lisansı 2017'de 49 yıllığına Türkiye  Varlık Fonu'na devredilmişti. Yapılan çalışmalar sonucunda Milli Piyango'nun  özelleştirilmesi yerine, hasılat paylaşımı modeliyle hizmet alınmasının kamuya en  yüksek faydayı sağlayacağı sonucuna varıldı. Bu modelle Milli Piyango lisansı  Türkiye Varlık Fonu'nda kalmaya devam edecek ve 10 yıllık sözleşme süresi sonunda  kamuya en yüksek fayda sağlayacak şekilde model tekrar değerlendirilecek. Bu doğrultuda şubat ayından itibaren Türkiye'de bu sektörde faaliyet  gösteren şirketlerin yanı sıra ABD, Çekya, Çin,İngiltere, İtalya, Lübnan,  Malezya ve Yunanistan’dan dünyanın önde gelen operatörleri ile görüşmeler  yapıldı. 22 Haziran'da başlayıp 9 Ağustos'ta biten teklif toplama sürecinde Sisal  - Şans Ortak Girişim Grubu, Doğan - Intralot Ortak Girişim Grubu, SAZKA Group  a.s. ve IGT Austria GmbH firmalarından toplam 11 teklif alınmıştı.

Kamuya kalacak olan meblağın net bugünkü değeri en az 28 milyar 119  milyon TL

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel