Öne Çıkanlar Barınağa Akın Ettiler 50 yıllık eşini çekiçle öldürdü Başakşehir akhisar İl Milli Eğitim Müdürü

İthal ‘cep’e yüzde 50 ÖTV yetkisi

Teklifin kısa süre içinde Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesi bekleniyor. Teklifle birlikte cep telefonları, matrahı bin 200 TL’ye kadar olanlar, matrahı 2 bin 400 TL’ye kadar olanlar ve diğerleri diye üçe ayrılırken; telefondaki özel tüketim vergisinin yüzde 50’ye kadar çıkarılabilmesi için de yetki alınıyor. Bu yetkinin yüksek fiyatlı ve ithal edilen telefonlar için kullanılması bekleniyor. Bu vergi matrahlarının alt ve üst sınırları dörtte birine kadar indirilebilecek veya dört katına kadar artırılabilecek. Teklifle çeşitli afetler nedeniyle ertelenmiş olan tarımsal kredi borçları yapılandırılacak.

ENGELLİ YARDIMLARI

Engellilere ve engelli yakınlarına “engelli bakımı” için verilen yardımlarda, kişi başına düşen aylık gelire bakılıyordu. Geçen yıl emekliler için başlatılan bayramlarda ikramiye verilmesi uygulamasıyla hanelerdeki gelir otomatikman artınca bazı engelli yakınlarının maaşları kesilmişti. Yapılacak düzenlemeyle artık bayram ikramiyeleri gelir hesabında kullanılmayacak. Geçen yıl bu gerekçeyle kesilen yardımlar da, geriye dönük olarak ödenecek.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel