Öne Çıkanlar Hayaline Doğru Dualarla Pedal Çevirdi MUGLADA ZİYARETLERDE BULUNDU Sakal-ı Şerif cumhurbaşkanı erdoğan TÜGVA

Yaz Kur’an kursları çocuklarla doldu taştı

Manisa’da binlerce çocuğun Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreneceği ’2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları’ açılış programı Saruhanbey Camii’nde yapıldı. 2022 yılında 43 bin 209 çocuğun katıldığı kurslara bu sene ilginin daha fazla olması bekleniyor.

Manisa Yunusemre İlçe Müftülüğünün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Saruhanbey Camiinde düzenlemiş olduğu ’2023 Yılı Yaz Kur’an Kursları’ programında çocukların sevincine ortak olan Manisa İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, camilerin ve kursların çocuklar için bir eğitim yuvası olduğunu söyleyerek, “Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız çocuklarımız için bir eğitim yuvasıdır. Çocuklarımız burada aldıkları dini eğitimle birlik beraberlik şuurları gelişecek, sevgi, saygı, dostluk bağları güçlenecek, milli ve manevi değerleri özümseyerek ileriki yaşamlarında yanlışlardan arınmış, doğru bilgiye sahip bir birey olarak olumlu tavır ve davranışlara sahip olabileceklerdir. Bu anlamda yaz Kur’an kurslarımızı çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenmesini önemsediklerini aktaran Güller, kurslarda çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler gibi aktivitelerin de yapılacağını dile getirdi.

Manisa’da 2022 yılında 43 bin 209 çocuğun Yaz Kur’an kurslarında camileri şenlendirdiğini kaydeden Müftü Güller, "İnşallah bu yıl daha fazla evladımıza ulaşmak istiyoruz. Bu anne ve babaların üzerine düşen bir sorumluluktur. İl merkezimiz ve 17 ilçemizle birlikte bütün camilerimiz ve Kur’an kurslarımızda eğitim veriyoruz. Bu yıl 10 Temmuz’a kadar kayıtlarımız devam ediyor. Bizler tüm çocuklarımızı yaz Kur’an kurslarımıza bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaz Kur’an kurslarının 11 Ağustos’ta sona ereceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel