Öne Çıkanlar salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk manisa

HEGEM'den Manisa'da Görevli Doktora Yapılan Darp Olayına Tepki

ŞİDDETİN her türünün sayısal olarak arttığı, tür olarak daha vahşileştiği bir süreç içindeyiz. Türkiye'de yılda yaklaşık 4 milyon adliyelere yansıyan ŞİDDET OLAYI yaşanmaktadır; bir o kadar da adalete bildirilmeyen ya da bildirilemeyen ŞİDDET olayı var.

Özellikle HAYATİ GÖREV yürütenlere, sağlık çalışanlarına şiddet oldukça vahim anlamlar taşımaktadır. Bu tür şiddetin vehameti, şiddetin sadece kişiye değil ama aynı zamanda kamusal alana, ACİL İNSANİ HİZMETLERE de yönelik olmasıdır. Şiddetle ÇOK YÖNLÜ mücadele seferberliği başlatılmalıdır.

Özellikle ülkemizin halen ŞİDDETLE SİVİL MÜCADELE milli stratejisi yok. Sedece cezalandırma caydırıcı olmuyor. Ama yine de, hayati görev alanlarındakilere şiddetin "KADEMELİ CEZA SİSTEMİYLE" cezalandırılması yoluna gidilmelidir. Yani, herhangi bir yaralama eyleminde bulunan saldırgana BİR ÖLÇÜ ceza veriliyorsa, failin bu eylemi hayati hizmet alanına/kamusal alana yönelik gerçekleştirmesinden ötürü İKİ ÖLÇÜ ceza verilmelidir.

Siyasi partilerin programlarını ve seçim beyannamelerini bilimsel olarak inceliyoruz. Hangi partinin ŞİDDET konusuna ŞİDDETLE SİVİL MÜCADELE konusuna ne kadar önem verdiğini yakında açıklayacağız. Her tür ŞİDDETİ kınıyoruz; SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDETİ şiddetle kınıyoruz. Ama, temennilerle, kınamalarla şiddeti önleme şansımız yok; ŞİDDETLE SİVİL MÜCADELE SEFERBERLİĞİ acilen ülke düzeyinde başlatılmalıdır. " Kuru duayı bırakalım; ağaç isteyen tohum eker. " (MEVLANA)

HEGEM (Şiddetle Mücadele Vakfı) Vakfı Başkanı Adem SOLAK, 

Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) EGE Bölgesi Başkanı İsmail AYDIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel