Öne Çıkanlar Köprülü Kavşak İnşaatında Yer Teslimi Yapıldı mers virüsü Şehitlerimize Rahmet Teröre ve Siyonizme Lanet Basın Açıklaması Kıbrıs Barış Harekatı manisa

HEGEM MANİSA DEMOKRASİ VE SAYDAMLIK ENSTİTÜSÜ İLE GÜÇ KAZANDI

Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Derneği Başkanı Süreyya Sakınç ile Mehmet Ali Özaltın,  HEGEM Vakfı Manisa Başkanı İsmail Aydın’ı ziyaret ederek vakıf üyelik belgelerine imzalarını attılar.

Vakıf Manisa İl Başkanı Aydın şiddetin önlenmesi için aile içi eğitimin önemsenmesi gerektiğini ifade ederek böyle bir çalışma için proje başlatacaklarını aktardı.

HEGEM Vakfı Manisa İl Başkanı İsmail Aydın konuyla ilgili şunları söyledi: "Şiddetle mücadele Türkiye’de ilk kez kurulan HEGEM Vakfı, Şiddetle mücadele derneği daha sonra vakıf haline geliyor. Şiddet konusunda elbette suç olarak dünyada belli şekillerde cezalandırılmıştır. Cezalar caydırıcı mıdır değil midir bu tartışılabilir ama üzücü olan her yıl şiddetin sürekli artış gösteriyor olmasıdır. İnsana, doğaya, hayvana yapılan şiddet olgusunda sürekli bir artış gerçekleşiyor. Vakfımızın yaptığı analizler ve değerlendirmeler şiddetin aile içi eğitim ile çözülmesinin mümkün olabileceğini gösteriyor. Şiddetin kaynağının ve çocuğu şiddete yönlediren olguların tespiti ve eğitime nereden başlanması gerektiğinin ortaya konması ile Türkiye'de ve Dünyada ilgili çalışmaların yapılması gerekiyor.

Şiddetin önlenmesi için gerekli aile içi eğitimlerin yapılmaması ve önlemlerin alınmaması durumunda pankart açıp sokağa çıkmakta buna çözüm olmayacaktır. Şiddetin önlenmesi adına eğitime önem vermemiz gerekiyor. Çözüm odaklı HEGEM seminer ve eğitimlerimiz olacak. Ayrıca projelerimizde yeterli kaynak sağlandığında şiddetin en temel birimden çözülmesi adına aile içi eğitim faaliyetlerimiz de olacak.Türkiye’de bulunduğumuz bölge açısında şiddet açısından EGE bölgesi 3. sırada yer alıyor. En düşük bölge olarak Karadeniz nüfusa oranla %1 olarak yer alıyor."

Manisa’da Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü ile şiddetle mücadelede güç birliği yapılacağını yineleyen Aydın; "Manisa’da Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü ile birlikte çalışmalar yapacağız. HEGEM bünyesinde 1300 civarında akademisyen bulunuyor ve bunların hepside şiddetle mücadelede aktif olarak çalışıyor. Manisa’da da akademisyenler ile başladık şimdilik geçici kurucu yönetim ile devam ediyoruz. Çok yakında kurulacak olan yeni yönetim ile birlikte üyelerimizi bir basın toplantısıyla Manisa'mıza tanıtacağız" dedi.

Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Süreyya Sakınç ise; ”Biz HEGEM vakfının çalışmalarını ve projelerini yakından takip ediyoruz. Bundan sonraki projelerine hem destek hem de katkı vermeyi arzu ediyoruz. Çevremizde şiddetin doğmasının temel sebeplerinden birini ben empati kaybı olarak görüyorum. Bu empati bizim doğaya karşı olan sorumluluğumuzun yanı sıra hayvanlara, insanlara, çocuk, genç,  yaşlı ve engelli olmak üzere toplumda empati eksikliği tahammül ve hoş görü yetersizliği nedeniyle belli ölçüde şiddet ortaya çıkıyor. Elbette şiddetin önlenmesinde devletin önemli bir rolü var. Devlet kendi üzerine düşen görevi yerine getirirken vatandaşlarında devlete yardımcı olması gerekiyor."

Demokrasi ve Saydamlık Enstitüsü Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özaltın ise, “Hegem Vakfını yeni üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum. Her gün televizyonlarda şiddetin değişik yönlerini görüyoruz. Eğitimden kaynaklandığı söyleniyor ama eğitimli insanların şiddet uyguladığı da görülebiliyor. Bunu toplumun en küçük birimi olan ailede çözmenin gerektiğini bende düşünüyorum. Gelecek dönemde bu konuda çalışmalarımız olacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel