KÜLTÜRSINIR TANIMAZ

            Sevgili okuyucularım;

    “ Kültür anlatılmaz yaşanır” diyerek başlamak isterim; 1987’li yıllardan tanıyarak, Kent Kooperatifi “MANİSA BİRLİK” yapılanmasında ortak kader yolu çizdiğimiz, “Kültür Sanat Kurumu” içerisinde Manisa’da kültürü yaşatma hamurunu beraber yoğurduğumuz, bu gün “OBASYA” oluşumunun başkanı olan sayın Mustafa PALA’nın engin hayallerini gerçekleştirme imkanı yakaladığı, OBASYA'DA KÜLTÜR Şenliğine KANAL 45, TGF Manisa “GYD” Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği  Başkanı İsmail AYDIN’la birlikte katıldık. OBASYA Kırsal Konaklama Tesisinde Yöresel Kadın Giysileri Müzesi oluşturulduğu, bir kültürler buluşması etkinliğine ev sahipliği yaptığını takdirle izlemiş olduk. Bulgaristan'dan gelen Ömer Lütfi Kültür Derneği folklor ekibi, Şehzadeler Halk Eğitimi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu, OBASYA’da Musiki ve halk oyunu folklor gösterisini coşkulu alkışlar arasında sergilediler. Emeği gecen Ajans, kurum kuruluş ve şahıslara teşekkürü borç bilerek;

      Mustafa Pala konuşmasında söylediği gibi, “Kültür Buluşması , Yunusemre’nin söylediği gibi. Sevgi ve kültür paylaşıldıkça çoğalır sözlerini Mustafa Kemal Atatürk’ün kültüre hitabı, katılımcıların alkışları arasında coşkuyla paylaşıldı.

      Manisa bu güne kadar, İstanbul, Bursa ve Balıkesir den İzmir’e gidilecek yol üzerinde görsel bakıla bilinen kent konumunda olmuştur. Manisa aslında sadece bakılacak yer değil, yaşanacak Tarihi zenginliklerle, tabii güzellikleri ile dolu Turizm beşiği olabilecek, gezilecek ve konaklanacak yerle kadar var. Manisa Kurtuluş savaşında yaşadığı yangının külleri üzerine kurulmuş, savaş sonrası acılarını unutmamış, çarpık kentleşmenin esiri olmuş, “MANİSA BİRLİĞİN 15.000 KONUTLUK ÇAĞDAŞ PROJESİ İLE KENT YAŞAMINA RENKLERİ İLE KATILMIŞ” imarda geleceğe raylar döşemişti. Mustafa Pala Konut ve Kültürel çalışmayı 78 yaşına rağmen elden bırakılmamış. Vefa örneği dersek, “İnsanlar yaşarken” anılarak yaşatılmalıdır.

    Manisa’mız da belediye başkanlarımızdan, kente çok iyi hizmet ve çalışmalar yapanları mevcut olmuştur.  Halen yapmaya devam edenler saygıyla anılmaktadır. Halktan koparak seçim öncesi sahneye çıkanlar aldatacağı insanları bula bilirler lakin tarihi aldatamazlar..

     Yalınız Belediyeler değil kenti kucaklaması gereken, Üniversite’ler in de kurulu bulundukları kente başta eğitimi, Kültürü, ekonomisi ve tarımına çok şeyler katması gerekmektedir.

   Ne yazık, “Manisa Uykusu derin Şehir” olarak biliniyor. Yerel yöneticilerin silkinerek uykudan uyanmaları gerekiyor. Sanayii kenti ve Tarım Kenti olarak bilinen Manisa’mız Kültürü, Tarımı, Sanayii ve Ekonomik kalkınması mücadelesine sahip çıkmalıyız.

    Kültürünü ve Sporunu bölerek, doğa ve kent dokusuna sahip çıkmadan, yönetme gafletinde olanlar silkelenerek kendilerine gelmelidirler.    

   Yunusemrenin deymi olan “Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim /  Dünya kimseye kalmaz.”

  Yerel Yöneticilerin halkla STK’larla müşterek bir çok Projeye imza atma imkanları mevcutken “Az olsun benim olsun” görüşünden sıyrılarak Manisa’mıza Tarımda, Sanayide. Ekonomide ve Kültürde zenginliklerinde birlikte çalışma projeleri üretmelidir.

      Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel