Öne Çıkanlar Manisa Büyükşehir Belediyesi manisa Manisalılar İzmire ABD Soma

Manisa’nın ilçelerinde Zafer Bayramı coşkuyla kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 101. yılı tüm yurtta olduğu gibi Manisa’nın ilçelerinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Manisa’nın Salihli, Turgutlu, Akhisar, Soma, Demirci, Kula, Gölmarmara ve Saruhanlı ilçelerinde gerçekleştirilen 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları büyük bir coşkuya sahne oldu.

Salihli’deki kutlamalar

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü Salihli’de düzenlenen resmi törenle kutlandı. Atatürk heykeli önünde gerçekleştirilen çelenk sunum töreninde Kaymakam Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda tarafından çelenkler sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Personel Asteğmen Süleyman Pestil yaptı. Atatürk heykelindeki törenin ardından Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam ve Belediye Başkanı Zeki Kayda tebrikleri kabul etti. Kutlamalar ikram ile son buldu.

Akhisar’daki kutlamalar

Akhisar’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümü kutlamaları, Milli Egemenlik Meydanı’nda Kaymakam Murat Kütük, protokol üyeleri ve halkın katılımıyla gerçekleştirildi. Meydandaki kutlamaların ardından Kaymakam Kütük tebrikleri kabul etti.

Kula’daki kutlamalar

Manisa’nın Kula ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programında, Atatürk Heykeline çelenk sunulmasının ardından ilçe şehitliğinde dualar edilerek Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101.yıldönümü münasebetiyle düzenlenen program, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı’nda, Atatürk Heykeline çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Personel Asteğmen Fatih Şirin yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasından sonra, Kula Kaymakamı Birkan Tatlısöz, programa katılan protokol üyelerine hitap etti. Büyük taarruzun 101. yıldönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşadıklarını belirten Kaymakam Tatlısöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı. Programa katılanlar protokol üyeleri, daha sonra ilçe şehitliğini ziyaret etti. Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edilmesinin ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kula Şubesi’nin ziyaret edildi. Kutlama programı, Kaymakamlık makamında Kaymakam Birkan Tatlısöz ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un tebrikleri kabulü ile son buldu.

Soma’daki kutlamalar

Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Mehmet Vidinel, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Muhammed İkbal Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ekşi ve Sabır Tuna, Protokol üyeleri ile birlikte Kaymakamlık Makamında 30 Ağustos Zafer Bayramı 101. Yıl dönümü kutlama dolayısıyla tebrik kabulü yaptı. Kutlamaların kabulünün ardından Atatürk heykeline çelenk sunan protokol üyeleri daha sonra şehitlik ziyaretinde bulundu. Şehitlikte dua edip şehit mezarlarını karanfillerle süsleyen protokol, daha sonra Milli Egemenlik Meydanı’nda halkın katılımıyla gerçekleştirilen Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Saruhanlı’daki kutlamalar

Saruhanlı’daki kutlamalar Kaymakam Murat Acar ve Saruhanlı Belediye Başkan Zeki Bilgin’in Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Tebriklerin kabulünün ardından kutlamalar, 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanındaki Atatürk Heykeline Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından halk oyunu gösterileri ve tören geçişi ile kutlamalar sona erdi. Katılımın yoğun olduğu program sonrası Kaymakam Murat Acar ve beraberindeki protokol üyeleri şehit mezarlarını ziyaret ederek dua etti.

Gölmarmara’daki kutlamalar

Manisa’nın Gölmarmara ilçesinde 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri çelenk sunma töreni ile başladı. Atatürk Heykeline çelenklerin sunulmasıyla başlayan törene Gölmarmara Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Gölmarmara Belediye Başkan Yardımcısı Aysun Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşların idari amirleri ile vatandaşlar katıldı. Törenin ardından Gölmarmara Şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Demirci’deki törenler

Demirci ilçesindeki kutlamalarda belediye hizmet binası önünde bulunan Atatürk Heykeline Demirci Kaymakamı Adem Kaya ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünlü tarafından çelenk sunumu ile başladı. Demirci Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Asteğmen Ramazan Sefa Tozlu tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma gerçekleştirildi. Törenin ardından Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünlü tebrikleri kabul etti. Kaymakam Adem Kaya, Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünlü ve ilçe protokolü Demirci Eski Kabristanında Milli Mücadele Dönemi Demirci önderlerinden Beyliklerli Mehmet Ağa, Müftü İbrahim Hakkı Efendi, Belediye Başkanı Ethem Fehmi Efendi ve Serdarzade Mustafa’nın mezarlarını ziyaret etti. Ziyarette İlçe Müftüsü İbrahim Sağlam tarafından dua okunurken, kabristanlara da karanfil bırakıldı.

Turgutlu’daki törenler

Turgutlu’da ilk tören 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda düzenlendi. Program, Atatürk Heykeline Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Çetin Akın tarafından çelenk sunulmasıyla başlarken, ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu. Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karacalı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından şiirler okunmasının ardından etkinlik Turgutlu Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından sahnelenen folklorik gösteri ve Senem Aka Anadolu Lisesi Lisesi’nin oluşturduğu müzik grubunun ’Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’ konseriyle sona erdi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda ki törenin ardından Turgutlu Kaymakamlığı’nda Kaymakam Selami Kapankaya tarafından tebrikler kabul edildi. Tebriklerin kabulünün ardından ise şehitlik ziyareti gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel