Öne Çıkanlar eğitim bir sen WeWalk Akıllı Baston Mehmet Akın ramis şiyak köprü çalışmaları

YEREL BASIN GELECEKTE  VAR OLACAK MI?

YEREL BASIN GELECEKTE  VAR OLACAK MI?

Yerel gazeteler demokrasinin ve basının kılcal damarları olmasının yanında kamuoyu oluşumunu, demokratik sistemin işleyişinin, yerel yönetimler ile halk arasındaki iletişimi sağlamak açısından çok önemli bir işlevi olduğu gerçeğini kimse göz ardı edemez.

Bu anlamda yerel basının öneminin anlaşılamaması veya görmezden gelinmesini büyük bir talihsizlik olarak görmekteyiz. Basın piyasasında yaşanan rekabet yarışında da hezimete uğratılan yerel gazeteler dijitalleşme ile birlikte traj ve reklamlardan elde edilen ve yaşamını bu gelirlerle idame ettiren yerel gazeteler maalesef yaşam süreçlerini bu gelirlerini de kaybederek bitirmişlerdir.

Bu anlayış yerel basının halk İle belediyeler arasındaki iletişimi ve demokratik alanın bırakın inşasını tamamen bu bu alanın oluşması işlevini kaybetmesini sağlamıştır.

Yerel basımımızın Ekonomik sorunları katlanarak artmakta ve her geçen gün kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır.

Yerel basının kimsenin desteğine ihtiyacı yoktur.

Hala gelirlerinden büyük paylar almak ve ağır vergilere onları mahküm etmek destek yerine yapılabilecek en büyük köstektir.

Basın iş adamlarının kılıcı değildir.

Basın Belediyelerin işi hiç değildir.

Dolaylı yollardan basın kuruluşlarını farklı isimler adı altında satın alarak halkın parası İle kendi reklamlarını yapmak, yetmiyormuş gibi basının özgürlüğünü haksız rekabetle yok etmenin yanında her belediye kendi bünyesinde basın yayın birimleri kurarak adeta yerel basının rekabet gücünü halkın parasıyla yok ederek bir demokrasi cinayeti işlediklerinin farkında olmamaları imlansızdır.

Yerel basının sorunlarını çözmek adına çaba  sarfetmesi gerekenleri de ahbap çavuş ilişkisi ile Pasifize edenleri de kamuoyumuz ve yerel basımımızın sağlıklı unsurları yakınen tanıyor.

Sorunlar ortada burada bizim söylemlerimiz

Çözüm önerileri oluşturmak ve demokrasi alanının yeniden oluşması adına sarf edilen bir çabadır.

Unutmayın, yerel basın kamu görevi yapan en etkin kurumdur.

Kamu görevini binbir zorlukla yerine getirmeye çalışan bu kurumdan vergi almak üstelik  gelirlerinden pay almak niye?

Bu soruya verilebilecek cevap yok…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel