Öne Çıkanlar eğitim bir sen WeWalk Akıllı Baston Mehmet Akın ramis şiyak köprü çalışmaları

TGF'DE KARACA YENİDEN BAŞKAN

TGF'DE KARACA YENİDEN BAŞKAN

Türkiye’nin en büyük basın meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun (TGF) Genel Kurulu Antalya Alanya'da gerçekleştirildi. Genel  Başkan Yılmaz Karaca’nın tek listeyle katıldığı ve yeniden başkanlığa seçildiği 10. Olağan Genel Kurul'da mesleki sorunlar ele alındı

Antalya’nın Alanya ilçesindeki Hedef Resort Hotel’de  düzenlenen ve Divan Başkanlığı'nı Erdoğan Kahya’nın yaptığı TGF’nin Olağan Genel Kurulu’na Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Gökhan Durmuş, Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Alaattin Çakır, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat İl Başkanı Mustafa İpek, Memleket Partisi Antalya İl Başkanı Hüseyin Baraner de misafir olarak katıldı.

Genel Kurulda konuşan Genel Başkan Yılmaz Karaca son dönemde yerel basının bitirilmesinin hedeflendiğini ve yerel gazete sayısının 1850'den 900'lere indiğini belirtti. Yerel gazete çalışanlarının büyük bölümünün asgari ücret bile alamadığı bir ortamın yaratıldığını belirterek bu gidişe dur demek için her türlü mücadeleyi verdiklerini belirtti. Karaca 3 yıllık faaliyet dönemini anlatırken özellikle son bir kaç ay içinde 45 ili gezdiğini ve bu gezilerde gazeteci meslektaşlarıyla görüşerek sorunlarını dinlediğini belirtti. Karaca, sorunların çözümü için her zaman birlik ve beraberlikten yana olduklarını belirtirken” TGF ailesi birilerinin beklentilerinin aksine her geçen gün büyümekte. Güç birliğimiz sürdüğü müddetçe aşamayacağımız hiçbir sorun yok” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş da yaptığı konuşmada gazetecilerin sorunlarının çözümünün örgütlü birliktelikten geçtiğini ve bunun yapılmaması halinde çok daha zor günlerin mesleği beklediğini söyledi.

Genel Kurul'da yapılan tüzük değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan seçimlerde Yılmaz Karaca yeniden Genel Başkan seçilirken Yönetim Kurulu listesi şu isimlerden oluştu:

Cafer Esendemir(Adana), Bayram Ekici(Nevşehir), Semra Şener( Aydın), Sezai Matur (Sakarya), Cemal İncesoyluer (Tokat), Rüstem Kaya Tepe(Mersin), Derya Akbıyık (Zonguldak), Levent Altun(Kocaeli), İbrahim Akkaya(Antalya), Necmi Işıksal(Tekirdağ), Mehmet Mücahit Ceylan (Diyarbakır), Süleyman Akbulut(Muğla),  Rasih Reşat (KKTC) , İlker Ülker (Çanakkale), Mehmet Aydın(Malatya) ve Ercihan Çakmak(Kırıkkale)

.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel