Öne Çıkanlar belediyesi akparti manisa Türkmenköy Mahallesi Güllübahçe Çayı 1 milyar 44 milyon 291 bin 191 TL manisa

  MY KOLEJ'den Otizm Frakındalığı


Manisa’da Murat Yıldırım (MY) Koleji, 3 Aralık Engelliler Günü dolaysıyla otizm konusunda farkındalık oluşturmak için Manisa Otizm Derneği’yle birlikte bir program düzenledi. 

My Kolej’de düzenlenen programa Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve veliler katıldı. Ülkemizde otizmin tam olarak tanınmadığını ifade eden Okul Kurucu Müdürü Cemalettin Akgül, yapılan çalışmalarla otizm konusunda farkındalık oluşturulduğunu söyledi. Akgül, okul olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, onların gözüyle dünyayı tanımaya çalıştıklarını kaydetti.
Son 13 yılda bütün engellilerle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını belirten Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, “Yıllarca annesiyle, babasıyla 4 duvar arasına bırakılan engellileri elinden tutmaya, onlarında bir insan olduğunu ve yaşama hakkını bulunuyor. Devletimiz engellilerini bakımıyla yakından ilgileniyor. Yerel yönetimler ciddi çalışmalar yapıyor. Engellilerin önündeki bütün engelleri kaldırmanın çabası içindeyiz” diye konuştu.
Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, kendilerine böyle bir imkan tanıdıkları için okul yönetimine teşekkür etti. Bir anne olarak otizmle 27 yaşında tanıştığını kaydeden Şeranoğlu, “27 yaşındaki iki çocuğum otizmli olunca otizmi anladım. 6-7 yaşındaki çocuklarımız bu tür etkinliklerle otizmi tanıyor. Bundan dolayı çok mutluyum. Biz otizmli olarak toplumdan güzel etkinliklere imza atmalarını istiyoruz” diye konuştu. 
Konuşmaların ardından hep birlikte otizm sergisini gezdiler. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel