Öne Çıkanlar eğitim bir sen WeWalk Akıllı Baston Mehmet Akın ramis şiyak köprü çalışmaları

İSRAİL - YUNANİSTAN - ABD

Sevgili okuyucularım;

      İsrail Savunma Bakanlığının açıklamalarına bakıldığında 1,65 Milyar Dolarlık bir Proje kapsamında 22 Yılı kapsayan Yunanistan Hava Kuvvetleri için Talim merkezi oluşturma ve iki ülke arasında siyasi – iktisadi güç birliğinin yaratılması antlaşması yapıldığı açıklanıyor.

    Başka; Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı,12 NİSAN – 22 NİSAN’a kadar süren ve gerçekleşen özel kuvvetler tatbikatının duyurarak başlatmışlardı. Yunanistan'da ABD, Fransa, BAE, İspanya, Kanada, İsrail ve Kıbrıs Rum kesiminin katılımıyla çok uluslu askeri tatbikatına, ABD'den F-16 uçakları, MQ-9 İHA'lar ve bir KC-135 tanker uçağı, Fransa'dan Rafale ve Mirage savaş uçakları, BAE'den F-16'lar, İspanya'dan F/A 18 Hornet savaş uçakları, İsrail'den F-15 ile F-16'lar, Kanada'dan CGI- Air Weapon Managers sistemi ve Rum kesimi AW 139 tipi bir helikopter ile katılıyorlar.

 Hay Maşallah topyekun buna derler; Nereden nereye, evet bunlar Bizim NATO Müttefiklerimiz ! Güvenerek sırtımızı dönebileceğimiz Dostlarımız! Oh ne güzel.  Korfu Adası'ndan (Kerkira) Meis'e (Kastellorizo) ve Trakya'dan Girit'e kadar tüm ATİNA FIR hattı içerisinde yapılan tatbikata Yunanistan'ın kara, hava ve deniz kuvvetleri katılıyor. Katılmayan yalnız Merasim Bando Birlikleri.

     Yunanistan'da ABD, FRANSA, BAE, İSRAİL, BAHREYN, KANADA ve KIBRIS Rum kesiminin katılımıyla çok uluslu "İniohos 21" askeri tatbikatı MART Ayında yapılmıştı. Bu tatbikat yetmedi NİSAN ayında da yapılıyor.

       Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ülkede her yıl gerçekleştirilen çok uluslu askeri tatbikatının, Yunanistan'ın  bölgesindeki stratejik konumunu ve bölgedeki birçok ülkeyle sıkı iş birliğini yansıttığını öne sürdü. Miçotakis, dünyanın son derece karmaşık olduğunu ve Yunanistan'ın da yer aldığı bölgenin gittikçe istikrarsızlaştığını ifade ederek, "Yunanistan savunma imkanlarını bölgedeki Müttefikleri ile birlikte hareketle güçlendirmeye devam edeceğiz.” Diyor!

    Bu gelişmelerin yaşandığı bir dönemde Kara sularının ihlal edilmesi cihetiyle Türkiye Yüksek sesle sesiz duruşunu bozuyor.

      İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında mutabakat muhtırası imzalanan Avrupa Birliği (AB) destekli "EuroAsia Enterkonnektörü" projesinin güzergahının Türkiye'nin karasularından geçmesi nedeniyle İsrail ve Yunanistan'ın Ankara Büyükelçilikleri ile AB Türkiye Delegasyon Başkanlıklarına nota veriyor.

     Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsrail arasında elektrik bağlantısı kurulmasını öngören AB destekli projenin mutabakat muhtırasının 8 Mart 2021'de imzalandığını hatırlatan Türkiye, “Söz konusu projenin dokümanlarında kullanılan görsellerde sualtı elektrik kablosunun planlanan güzergah konusunda, Kıbrıs ve Girit adaları arasında, Türkiye’nin Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığından geçtiğini belirterek,  uluslararası hukuk gereği kablo döşeme faaliyetleri ve kapsamı hakkında Türkiye'ye makul bir süre önceden bilgi verilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

      Bu arada; İsrail’de yayımlanan Denizcilik Politikası Stratejisi isimli oluşum tarafından, Türkiye'nin bölgedeki en güçlü donanmaya sahip olduğunu okurlarına duyuruyor. Açıklamada, "Ankara, bölgesel bir gücü karakterize eden ve uzun vadeli operasyonlar gerçekleştirebilecek bir donanma inşa etmiştir." ifadelerine yer veriyor.

    Sahi, Eski dostumuz, müttefikimiz ABD; Kore’de omuz omuza savaştığımız, Uğruna Gaziler ve Şehitler verdiğimiz dost bellediğimiz Devletin başkanı BİDEN açıklamasında “SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMINI” tanıdığını açıkladı!  Ne de olsa “ağaç kökünün üstünde biter” derler. Biden Kökünü savunmuş oldu sonunda şüphesiz. Yunanistan’ımı savunmayacak!

      Eski Dış Politikamızın güçlü Lobisi İSRAİL’le ilişkilerimizin Dostluk Gurubu eksikliği Dış Politikada Lobi yoksunluğunu gösteriyor yorumları dolaşıyor Ermenilerin Türklere Yaptığı mezalim ve katliamlardan tarihte İsrail Yahudileri de nasibini almıştı.. Şimdi suskunluklarını koruyorlar.

            AB, Nato Üyelerimiz ve İslami kardeşimiz aynı kıbleye saf tutuğumuz, Bahreyin, Arap Emirlikleri vs. vs. neler oluyor bunlarda Türkiye karşıtlığı yaparak bölgemizde yakılan ateşe odun taşıyorlar.

    TBMM de bu günlerde MISIR ile ilgili “Dostluk Gurubu” oluşturma çalışmaları var. Birçok ülkelerle Arap Emirlikleri ile dostluk Guruplarımız kurulmuş, TBMM de acaba İSRAİL ile Dostluk Gurubu kurulması düşünülüyor ola bilir mi? Bilemiyorum! Kurulması geç kalınmış olsa da, düşünülmesi gerekiyor galiba. “Tarımda Tohum Ticaretini” İsrail ile yapıyoruz. Nede olmasa eski dostumuz. 

    Dostluk ve Sulh için, sağlıklı düşünün, Sağlıklı yaşayın, sağlıcakla kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel