Öne Çıkanlar mers virüsü Şehitlerimize Rahmet Teröre ve Siyonizme Lanet Basın Açıklaması Kıbrıs Barış Harekatı Köprülü Kavşak İnşaatında Yer Teslimi Yapıldı kula

104 EMEKLİ AMİRAL VE DEVLETİN TUTUMU

Değerli okurlarım…

Ülke olarak hala sağlam ve güvenilir bir zeminde olmadığımızı biliyoruz. Hem küresel güçler hem içimizdeki bazı yapılar o kirli ellerini çekmedi bir türlü üzerimizden. Ülke gündemine baktığımız  zaman yine ülkenin yapı taşlarıyla oynandığını görüyoruz.

Son günlerde konuşulan en yoğun konu biliyorsunuz 104 Emekli Amiral Bildirgesi  konuşuluyor. Hala ülkemizde kişi ve kuruluşların fikirlerini bir gece vakti gizli saklı yapması, haklı olsalar bile onları haksız konumuna getiriyor. Öyle bir dönem yaşıyoruz ki, kimin neyi hangi niyetle yaptığını anlamak çok zor. 104 Amiral bazı sorunları ve sıkıntıları görmüş olabilir. Ama bunun yeri ve zamanı sosyal medyadan bir gece vakti olmamalı.

Düşünün normal halktan bahsetmiyoruz. 104 Amiral nasıl olurda ülkenin menfaatleri konusunda yetkili bir kimseyle görüşmez veya konuşmaz. Aklım almıyor. Ya bu işin içinde art niyet var ya da vurdumduymazlık.

Konuyu halkımız az çok biliyor. Detaylı yazacak değilim. Konu aslında TV ekranlarında Muharrem Sarıkaya’nın 'Bir gün bir Cumhurbaşkanı gelip 'Ben Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nden çekildim' veya 'BM İnsan Hakları Sözleşmesi’ni feshettim' derse, teknik olarak yapabilir mi? Ya da 'Montrö’yü tanımıyorum, feshettim' derse...'

Mustafa Şentop’un içinde Montrö örneği de geçen bu soruya verdiği yanıt şöyleydi: 'Yapabilir. Bunu sadece bizim Cumhurbaşkanımız veya eski sistemde Bakanlar Kurulu değil, Almanya da yapabilir, ABD de yapabilir, Fransa da yapabilir. Cevabını vermesiyle fitil ateşleniyor.

ÜLKE OLARAK ARTIK YOĞURDU ÜFLEYEREK YİYORUZ

“ Görünen köy kılavuz istemez” demiş atalarımız. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi terör örgütü FETO ile geniş bir dosya hazırlanmış ve siyasi kanada iletilmişti. Bunun üzerine hiç gidilmedi. Hatta dönemin bazı bakanları, FETO darbe yapacakmış sözleri söylenince “ Buna kargalar bile güler demişti” Gülen cemaatinin ülkemizi gururla dışarıda temsil ettiği söylenmişti. Ta ki 15 Temmuz gecesine kadar.

Şimdi insanın aklına şu soru gelmiyor değil. Acaba bu 104 Amiralin gerçekten ülke için bir kaygısı mı var? Özellikle tarikat mensubu üst düzey komutanların son günlerde medyada yer alması, insanın aklını çelmiyor değil. Zamanında Gülen cemaatinden de askeriyeye sızmalar  yaşanmıştı. Ve bunu sonucunu hepimiz görmüştük. Hükümet artık bu tür yapılardan kurtulmalı. Adı ne olursa olsun, hangi cemaat ya da hangi tarikat olursa olsun devlet içinde yapılanmasına izin verilmemelidir. Hepimizin korkusu bir daha 15 Temmuza benzer bir kalkışmanın yaşanmasıdır.

Yine de söylüyorum 104 Amiralin bir gece vakti adına bildirge deyip yayınladıkları manifestoyu yanlış buluyorum. Her ne kadar iyi niyetle yazmış olduklarını, amaçlarının darbeyi ima etmediğini söyleseler de bu kademeye gelmiş bir askerin bunu sonucunu görmesi gerekirdi.

Geldiğimiz bu zamanda bu güzel ülke için artık ne olursa olsun görüşlerimizi demokratik yollardan yapmalı, ve bize söylenen uyarıları da dikkate almalıyız. Sosyal medya üzerinden devlete ayar çekilmeyeceğini hepimiz görüyoruz. 28 Şubatta TV ekranlarından yapılan girişimler nasıl Erbakan hükümetini yok etti hepimiz biliyoruz.

Toplum olarak, devlet olarak, vatandaş olarak, asker olarak hepimiz görevimizi layıkıyla yerine getirirsek, ne muhtıralar yaşanır ne de bildirgeler yaşanır bu güzel ülkemizde.

Çağdaş, uygar, demokratik, hukuk devleti olmak hiç de zor değil. Yeter ki, devlet kademesinde liyakatli ve güvenilir insanlar olsun. Umarım devletimiz bir daha 15 Temmuz benzeri bir olay yaşamasın.

Saygılar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel