Öne Çıkanlar derya pekbayık daha eğlenceli hem de eğitim Manisada Kablo Hırsızları Yakalandı Somada Acı Büyük: Ölü Sayısı 20 oldu demokrat gazeteciler ve yazarlar derneği

Manisa Su Platformu Çalışmalarına Ara Vermeden Devam Ediyor.

Akademisyen, mühendis, sivil toplum temsilcileri ve gönüllülerden oluşan Manisa Su Platformu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 18 Nisan 2024 Perşembe günü platform Manisa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde yapışan toplantıda buluştu. İl müdürü Faik Gürocak, müdür yardımcıları ve müdürlük çalışanlarının verdiği bilgi ve sunumlar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Platform sözcüsü 24. dönem Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş program ile ilgili şunları söyledi “ Platform olarak bugün Manisa’da çevre ve atık su konusunda söz sahibi olan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü ziyaret edip yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldık. İl müdürümüze ve ekibine teşekkür ediyoruz. Bakanlığımızın atık su yönetimi konusunda yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi sahibi olduk. Önümüzdeki günlerde MASKİ yönetimini ziyaret edeceğiz” dedi.

Yurttaş amaçlarının giderek artan kuraklık, su stresi konusunda toplumsal duyarlılığı oluşturmak, sorunları tespit edip çözüm önerilerini ortaya koymak olduğunu söyledi.
Yurttaş “Manisa’nın yerüstü ve yeraltı su kaynağı potansiyelini tespit etmek, suyu kirletici  nedenleri, çözüm yollarını ortaya koymak, suyun israfını önlemek, toplumda ve özellikle eğitim çağında bulunan çocuklarımız ve gençlerimizin bu konuda bilgi sahibi olmasını sağlamak amacıyla yola çıktık. Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu konuda katkı veren tüm arkadaşlarımıza, kurumlarımıza, duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Yurttaş yeni seçilen belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diledi. Dr. Muzaffer Yurttaş “Tüm belediyelerimizin yapması gereken en önemli konulardan biri suyumuza sahip çıkmak, suyun tasarrufu konusunda topluma örnek olmaktır. Mesela yeşil alanlarda çim yerine susuzluğa dayanıklı süs bitkilerini dikerek bu konuda farklı bir uygulama başlatmalarını bekliyoruz. Çim çok su ister, çok bakım ister. Susuzluğa dayanıklı süs bitkileri dikilmeli. Yol kenarlarını tüm boş alanları çim yapmanın maliyetinden de kurtulmuş olunur” dedi. 

Platform üyeleri “Manisada kurumlarda bu ve benzeri konularda bilimsel kurulların oluşturulmasının yararlı olacağını, ortak sorunlarda işbirliği ve ortak akılla hareket edilmesi gerektiğini ifade ettiler.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği il müdürü Faik Gürocak “Toplumun farklı kesimlerinden gönüllü kişilerin oluşturduğu Manisa Su Platformu’nu bu örnek davranışları nedeniyle tebrik ediyorum. Kendileri ile bugün yaptığımız çalışmaları paylaştık. Her zaman istedikleri bilgileri vermeye hazırız. Bilimsel çalışmaların toplumun yararına kullanılması ve toplumsal duyarlılığa öncülük edilmesi sevindirici bir durum. Ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel