Öne Çıkanlar manisa salihli milletvekili aday adayı salihli kızılay emrullah işler

HOŞGÜL "YENİLENİYOR, GÜÇLENİYOR, BÜYÜYORUZ"

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk Hoşgül, Derneğin kuruluşunun 20. Yıldönümü dolayısıyla   açıklamalarda bulundu.

Başkan Şentürk Hoşgül derneğin her geçen gün  büyüdüğünü söyledi.  Hoşgül " Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve aynı zaman da Azerbaycan’ın Umum Milli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı kapsamında içerisinde bulunduğumuz takvim, Derneğimizin 20. Yıl dönüme denk gelmektedir. 24.10.2003 tarihinde kurulan derneğimiz, o günden bugüne gelişerek, büyümeye devam etmiştir. 20 yıl içerisinde 4 yönetim kurulu göreve aldı. Biz ise 2020 yılında göreve geldik. Göreve  geldiğimiz  günden bu yana şevkle, azimle kuruluş amaçları doğrultusunda çalışmalara imza attık. Şehzadeler şehrimize katma değer yaratacak programlar ve projeler üzerinde yoğun mesai harcadık"  dedi.

3 yılda 37 etkinlik  gerçekleştirdik.

Göreve geldikleri 3 yıl içerisinde yaklaşık olarak 37 adet etkinlik gerçekleştirildiğini belirten Başkan Hoşgül, "Söyleşi, Konferans, Çalıştay, Fotograf Sergisi, Kültürel Geziler, Konserler, Belgesel- Sinema Gösterimi düzenledik. Ünlü Gazeteciler, Siyasiler, İş İnsanları, Yurt Dışı’ndan gelen Milletvekilleri bu programlara katılım sağladı. Ayrıca Sahip Kıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Ege Bölge uzmanları ile Ülkemizde ikamet eden, Türk Soylu Yabancıların sorunları kapsamında Çalıştay gerçekleştirdik. Yine henüz tasarı aşamasında olan akademik bir proje üzerinde paydaş kurum ve kuruluşlar ile temas içindeyiz" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİMİZLE BİRLİKTEYİZ.  ÖMER FARUK ÇELİK’E TEŞEKKÜR

Derneğin Gençlik Kolları olan ve Manisa Celal Bayar Üniversitesinde öğrenimlerine devam eden öğrencilerden  oluşan Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu (MANAT) ile birlikte birçok etkinlik düzenlediklerini belirten Başkan Hoşgül  "Gençlerimiz ile Gençlik Kamplarında, Doğa yürüyüşlerinde, Spor turnuvaları başta olmak üzere çeşitli etkinliklerle bir arada olduk. Yaklaşık 370 öğrencimizle birlikte ortak çalışmalara devam edeceğiz. Bu kapsamda gençlerimizin çağrısına kulak veren, Samsun’da düzenlenen Teknofest’e ulaşım için destek sağlayan ve her zaman gençlerimizin ve derneğimizin projlerine olumlu ve ılımlı yaklaşarak destek veren Ömer Faruk Çelik’ e ve de ekibine ayrıca teşekkür ediyoruz"  dedi.

KARDEŞ ŞEHİR “ŞİRVAN” ve CENGİZ ERGÜN’E TEŞEKKÜR

Manisa’mızın, Azerbaycan’ın Şirvan Şehri ile Kardeş Şehir Protokolünün imza aşamasına gelmesi ve Şehrin kurtuluş tarihi olan 8 Eylül tarihinde sonuçlanmasının kendi dönemlerinde gerçekleşmesini büyük bir gurur ve sevinçle karşıladıklarını  aktaran Başkan Hoşgül  "bu protokolün gerçekleşmesinde başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Cengiz Ergün ve ekibine, Yönetim kuruluma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"  dedi.

EĞİTİMLER VERİYORUZ. 

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak eğitimler  verdiklerini söyleyen Başkan Hoşgül " son olarak ‘Öz Yazısını Bilmeyen Kalmasın‘  başlığıyla ‘Türk Tamgaları Eğitimi’ni Türk Dünyası Enstitüsü’nden  Doktorant, Oder Kutluer tarafından verdik.  Eğitimin ilgi ile karşılandı,  bu gibi eğitimlere talepler doğrultusunda devam edecektir" dedi. 

 ÇANAKKALE ŞEHİTLİĞİ ve AZERBAYCAN ŞEHİTİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİK.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül  "Çanakkale Kara Savaşlarının Başladığı tarih olan nisan ayında, Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile Çanakkale’de ‘Türk Şehitliği’nin arka tarafında yapılan ‘Azerbaycan Şehitlik Anıtı’nı üyelerimiz, gençlerimiz ve soydaşlarımız ile ziyaret ettik.  ve yine Büyükşehir Belediyemizin destekleri ile geçtiğimiz aylarda bu defa ‘Azerbaycanlı gençlerimiz ile İstanbul Buluşmasına’ katılarak Neftçi Bakü Takımını İstanbul’da karşıladık" dedi.

AİLE ve ÖĞRENCİLERİN TESPİT EDİLMESİ ve BÜROKRATİK İŞLEMLER

Başkan Hoşgül  "Bizlere ulaşarak Maddi konularda Mağduriyet yaşayan Aile ve öğrencilerimize gıda, yakacak ve kırtasiye desteğinde imkanlarımız dahilinde ve hayırseverlerimizin de katkılarıyla destekte bulunduk. İkamet izni sorunu yaşayan, Genel Sağlık sigortası Kapsamı dışında kalan, barınma sorunu yaşayan öğrencilerimiz ile ilgili birimlerimiz ve Öğrenci Topluluğumuz (MANAT) ilgilenmekte olup ilgili kurum ve kuruluşlar ile irtibat kurarak mağduriyetleri en aza indirme çabası içerisindeyiz" dedi.   

ŞEHRİMİZE ZİYARETLER, MANİSA’YI TANITIYORUZ.

Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül "Haydar Aliyev’in doğumunun 100. Yılı münasebeti ile Azerbaycan İstanbul Başkonsolosluğu ve Büyükşehir belediyesi ile birlikte düzenlemiş olduğumuz etkinlik çerçevesinde İstanbul Başkonsolosu Nermina Mustafayeva ve İstanbul Konsolosu Zaur Allahverdizade’yi Şehzadeler Şehrinde ağırladık. Kardeş Şehir Şirvan Yetkililerini Şehzadeler Şehri Manisa’mızda ağırlayarak, 8 Eylül Manisa’nın Kurtuluşu etkinliklerine hep birlikte katılım sağlayabilmenin gururunu yaşadık" dedi.

Başkan ÇERÇİ'YE TEŞEKKÜR 

Konferans, söyleşi ve Paneller de Şehrimiz için kazanç olan İrfan Meclisini bizlere tahsis eden Mehmet Çerçi başkana da teşekkür ediyoruz.

YENİLENİYOR, GÜÇLENİYOR, BÜYÜYORUZ

Çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini aktaran Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Şentürk Hoşgül "Görevde olduğumuz 3 yıl süresince 4 defa canlı yayın konuğu olarak programlara katılım sağladık. Ortak kültürümüzü, ortak acı ve sevinçlerimizi hatırlatmak adına yaklaşık 9 ay boyunca faliyetlerinin bulunuyor. Gerek internet sitemiz üzerinden gerekse sosyal medya hesaplarımız üzerinden bizleri takip ederek etkinliklerimize katılan Manisalı hemşehrilerimize, bize güç katmak adına üye olma taleplerini ileten herkese teşekkür ediyoruz. Aralık ayında bu yıl 3.sünü düzenlemeyi düşündüğümüz 'Dünya Azerbaycanlılarının Hemreylik Günü’ kapsamın da ki konser çalışmalarımızın devam etmekte olduğunu da buradan tüm hemşerilerimize duyurmak istiyor, dolayısı ile  yönetim kurulumuz ve üyelerimiz ile birlikte şehrimiz için çalışmaya devam edeceğimizi ifade ediyoruz" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel