Öne Çıkanlar Orman ve Su İşleri Bakanlığı yakup şevki paşa MANİSA BÜYÜKŞEHİR Manisa Büyükşehir Belediyespor Bayan Voleybol takımı Eski bakanlar

Çerçi'den Özgür Özel'e yanıt: “Belediye binası yapmaktan acizsiniz”

Cumhur İttifakı AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, Malta’da vatandaşlarla bir araya geldi. Açık hava toplantısında kendisine CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yöneltilen eleştirilere yanıt veren Çerçi, “Bahsettiği Çerçi, belediye meydanı, otoparklar, bir çok prestij proje hayata geçirdi. TOKİ’de 3000 konut yaptı. 15 tane hanım lokali yaptı. Türkiye’nin en büyük bilim merkezini yaptı. Hayvan doğal yaşam alanı yapıyor. 9 tane taziye evi yaptı. 5 tane kafeterya yaptı. 100 tane spor tesisi yaptı. Yaptı, yaptı, yaptı. Yahu arkadaş senin belediyelerin bir belediye binası yapmaktan aciz. Allah bunlara akıl fikir versin” dedi.

Cumhur İttifakı AK Parti Yunusemre Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Çerçi, Malta'da vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçi'ye açık hava toplantısında AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durman, Manisa Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma Ve Dayanışma Derneği Başkanı Cevdet Cömert ve Cumhur İttifakı Yunusemre Meclis Üyesi adayları eşlik etti. Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren MAK-GÖÇ Başkanı Cevdet Cömert, Başkan Çerçi'yle çok iyi bir uyum içerisinde çalıştıklarını kaydetti. Bir dönem daha Çerçi'yi görev başında görmek istediklerini belirten Cömert konuşmasını şu şekilde sürdürdü; "Malumunuz yerel seçimler için yarış başladı. Başkanımız her zaman bizi kucakladı. Her isteğimizi yerine getirdi. Kendisine hepinizin önünde teşekkür ediyorum. Biz 92 yılında bu derneği kurduk. Kurduğumuz köprülerde yürümeye başladık. Başkanımız bu akşam bizi ziyaret etti. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmesin."

"DESTEKLERİNİZE TALİBİZ"

Toplantının devamında konuşma yapan AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz, Malta semtinden destek beklediklerini belirterek şunları söyledi: "Bizim Malta'ya olan sevgimiz ve muhabbetimiz her zaman ayrıdır. Başkanımızla üçüncü dönem için yola çıkmış bulunuyoruz. 31 Mart gecesine kadar da dur durak demeden çalışmaya devam edeceğiz. Biz hem dualarınız hem de gayretlerinizle yanımızda olmanızı diliyoruz."

"TÜRKİYE'NİN EN SAYGIN BELEDİYESİYİZ"

Kurulduğu günden bu yana hayata geçirdiği projelerle Yunusemre Belediyesi'nin Türkiye'nin örnek belediyeleri arasında en başlarda gösterildiğini ifade eden Cumhur İttifakı Yunusemre Belediye Başkan Adayı Mehmet Çerçi, "Sizlerle çok uzun yıllara dayanan bir hukukumuz var. Cevdet ağabeyimle Evlad-ı Fatihan'ı ziyaret ettik. Aramızda sizin içinizden çıkmış ve beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız var. Hem partide hem de belediyede görev yaptık. Yine güzel bir ekip kurduk. İnşallah sizler de destek verirseniz yola yine birlikte devam edeceğiz. Projelerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz. Pek çok projeler ürettik. Yunusemre'nin çehresini değiştirecek pek çok eser hayata geçirdik. Çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlarımıza özel tesisler kurduk. Yunusemre, proje bakımından Türkiye'nin saygın belediyelerinden birisi haline geldi. Bu ekip ve kadro için bir başarı hikayesi var. Yazıldı, yazılmaya devam edecek." dedi.

"YETENEK LAZIM AMA YOK!"

CHP'li belediyelerin oturacak belediye hizmet binası bile üretmekten aciz olduğunu vurgulayan Başkan Çerçi konuşmasının devamında Yunusemre Belediyesi'nin hayata geçirdiği projelerde kendi kaynaklarını ve vizyonunu kullandığını belirterek; "Şunu çok net söylemek istiyorum. Bizim yaptıklarımıza muhalefetin hayalleri bile yetişemez. Bu kadar net. Bakın değerlendirin. Muhalefet ne vaat ediyor. Ayakları yere basıyor mu? Türkiye çapında yaptıkları bir şey var mı? Ben konuşmalarımda muhalefeti pek eleştirmem. Üç sene önce İzmir'de büyük bir deprem oldu. Konak Belediye Başkanı belediye binasını yıktı. Yeri öyle boş duruyor. İzmir Büyükşehir belediyesi de Konak'taki binayı yıktı. Zannediyorum o da depremde hasar gördü. Sözümüz yok, biz de yıktık. Bizimki de riskli binaydı. Bu kardeşiniz ekibiyle birlikte yepyeni bir meydan ve yepyeni bir belediye hizmet binası yaptı. Devletten bir destek de almadık. Hani diyorlar ya; "Bunlar AK Partili belediye, hükümetten destek alıyorlar. Erdoğan bunlara para gönderiyor, destek veriyor." Böyle bir şey zinhar yok. Biz bu projeyi tamamen kendi aklımızla, kendi kaynaklarımızla ve kendi vizyonumuzla yaptık. Bitirdik, 6 aydır da hizmetlerimize yeni binamızda devam ediyoruz. Ne Konak Belediyesi'nin ne de İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şu anda oturacak binaları yok. Bunu yapmak için yetenek lazım ama bunlarda yok! Bu işleri yapmak için vizyon ve çap lazım. Ama yok işte. Muhalefette bunlar yok" şeklinde konuştu.

"ALLAH AKIL FİKİR VERSİN"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in bir programda kendisine yönelik sarf ettiği cümlelere Mehmet Çerçi, İzmir'deki CHP'li belediyeleri örnek göstererek yanıt verdi. Konak ve İzmir Büyükşehir belediyelerinin oturacak binaları dahi olmadığının altını çizen Çerçi şunları söyledi; "Bunları şundan söylüyorum. CHP'nin genel başkanı Manisa'daydı. Biz Manisalı birisinin CHP'nin başına geçmesinden memnun olduk. Dün benim ismimi ağzına almış. Şöyle diyor: "Ankara yıllarca neler neler çektiyse, kimden çekti? Melih Gökçek'ten. Yahu bu Yunusemre de bu Çerçi'den neredeyse beterini çekti. Bu Çerçi'yi yenmek için Yunusemre İttifakında birleşmeye ihtiyaç var" demiş. Bahsettiği Çerçi, belediye meydanı, otoparklar, bir çok prestij proje hayata geçirdi. TOKİ'de 3000 konut yaptı. 15 tane hanım lokali yaptı. Türkiye'nin en büyük bilim merkezini yaptı. Hayvan barınağı yapıyor. 9 tane taziye evi yaptı. 5 tane kafeterya yaptı. 100 tane spor tesisi yaptı. Yaptı yaptı yaptı. Yahu arkadaş senin belediyelerin bir belediye binası yapmaktan aciz. Allah bunlara akıl fikir versin. Bir de "Yunusemre'de öndeyiz. Seçimi aldık" diyor. Yalan söylüyor. Yunusemre'yi benden kurtaracakmış. Hodri meydan. Hadi bakalım el mi yaman bey mi yaman göreceğiz."

"EKSİKLERİMİZİ TAMAMLAYIP YOLA DEVAM EDECEĞİZ"

Yunusemre Belediyesi'nde bir beş yıl daha göreve talip olduklarını ve eksiklerin farkında olduklarını belirten Çerçi konuşmasını şu sözlerle tamamladı; "Benim milletim kendine hizmet edene yanlış yapmaz. Herkes bizimle aynı görüşte olacak diye bir şey yok. Ama bu yerel seçim. Eksiğimizle beraber biz bu projeleri yaptık mı? Bunun çeyreğinin çeyreğini senin belediyelerin yaptı mı? Yok. Biz Türkiye'ye örnek belediye olarak gösteriliyoruz. Biz vizyonumuzla kaynak üretiyor ve hizmet yapıyoruz. CHP'li belediyelerin bunlara aklı yetmiyor. Ben şimdi sizden destek istiyorum. Bizim elimizi güçlendirin. Herkes görecek. Cumhur İttifakı Yunusemre'de seçimi kazanacak. Bir beş yıl daha ekibimizle eksiklerimizi tamamlayıp, yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Allah razı olsun. En büyük güç halkın iradesidir. Sizlerin duasıyla ve desteğiyle bir beş yıl daha hizmete devam edeceğiz."

"BAŞKANIMIZDAN EMİNİZ VE KEFİLİZ"

Toplantının son konuşmasını gerçekleştiren isim ise AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Ahmet Mücahit Arınç oldu. Yunusemre'nin emin ellerde olduğunu vurgulayan Arınç, Çerçi'ye beş yıl daha yetki verileceğini inancını dile getirerek, "Ben baba tarafından Yörük anne tarafından Çerkezim. Ama burada Roman benim, göçmen benim, Kürt benim diyorum. Bu şehri şehir yapan, mayasında bulunan bütün unsurlar bizde. Bu şehre dair hayallerimiz var. Maçı kafada oynamak diye bir tabir var. Biz güzel şeyler düşünüyoruz. Bu güzel düşüncelerin merkezinde sizler varsınız. Biz 22 yıllık bir iktidarın bugünkü bayrak taşıyıcılarıyız. Hazırız ve kararlıyız. Biz Yunusemre'de başkanımızdan eminiz ve kefiliz. 31 Mart gecesinden de zaferle çıkacağından şüphemiz yok" şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel