Öne Çıkanlar manisa salihli Üreticiler sorunlarını kooperatiflerle aşacak Salihli istikameti İl Müdürü Öztürk

Kış görmeyen Manisa baharı yaşıyor

Bu yıl en sıcak kış aylarını yaşayan ve adeta kışın uğramadığı Manisa’da aralık, ocak ve şubat aylarında çiçek açan ağaçlar mart ayıyla birlikte tamamen çiçek açtı. Ovalarının papatyalarla renklendiği Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde üzüm üreticileri ise yaşanabilecek don gibi olaylardan ürünlerin zarar görmesinden endişe ediyor.

Son yılların en sıcak kış aylarını yaşayan ve ağaçların erken açtığı Manisa’da mart ayıyla birlikte meyve ağaçları çiçeklerle ova ise sarı ve beyaz papatyalarla doldu. Hava sıcaklıklarının arttığı Manisa’da özellikle üzüm üreticilerini endişeli bekleyiş sardı. Geçmiş dönemlerde bağların erken göz vermesi ve uyanmasından dolayı rekolte kaybı yaşayan üreticiler bu sene de aynı şeylerin yaşanmasından korkuyor.

Sarıgöllü üzüm üreticisi Hasan Kazak aylardır ağaçların çiçek açtığını ve her yerin papatyalarla dolduğunu anlatarak, "Havalar böyle gittiği müddetçe, şimdiden ağaçlar çiçek açtı. Yarın bir ayaz veya don olduğu zaman her taraf mahvolur. Ovanın işi biter. Havalar dengesiz gidiyor" diyerek endişelerini dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel