Türkiye`de siyasi yapılanma bir baktığımız zaman, sözde kimi kendini solcu kimi sağcı, kimisi muhafazakâr kimi de komonist, komonistleri şöyle bir kenara koydum. Çünkü farklı olan bir tek onlar var. Geri kalanların birbirinden hiç bir farkı yok. Hepsi aynı hamurun ürünü. Ülkemizde oturmuş bir sistem var ve her parti o sistemin bir parçası olmuş, sol ve sağ kavramlarını içi boşalmış birbirinden farklı kavramları olmaktan çıkmış al birini vur öbürüne genel yönetimlerden uzun süredir görmesek te yerel yönetimlerden sol belediyelerle sağ belediyeler arasında belirgin bir fark bana gösterebilir misiniz.

Ekonomimize baktığımız zaman ben bildim bileli hep aynı terane karma ekonomik sistem. Kimi kendine liberal diyor, kimi devletçi ekonomiden dem vuruyor aslında hiç biri ne devletçi ne de liberal hepsi katı merkeziyetçi anlayışın Ürünü ANKARA Partileri yani karma ekonominin temsilcileri. Ne yazık ki oturmuş sistemin birer parçaları konumundalar. Sadece adları farklı...

73 yıldır bu ülkede yaşıyorum 63 yılını çok iyi biliyorum 63 yılda bu ülkede hiç bir şey değişmedi dersem inanın çok şeyler yaşadık ama bir değişim yaşayamadık.

Türkiye’nin ekonomisi bildim bileli hep aynı bir batıyor bir düzelir gibi oluyor tekrar batıyor çıkıyor şöyle bir baktığımız zaman herkes işte, efendim üretim ekonomisine ülkemizde yatırım yapılmıyor serzenişi var oysa üretim ekonominin yüzde 8 dir anlamadığımız nokta buradadır.

Ekonomisi gelişmiş ülkelere şöyle bir bakalım ABD, Hollanda, Almanya, örnekleri daha çoğaltabiliriz. Bakın bakalım hepsi de demokrasileri gelişmiş demokrat ülkeler bu ülkelere para olurken gibi akıyor nedeni ise yaşaması bağımsız, yargısı bağımsız yürütmesi bağımsız demokrat oluşlarındandır yani demokrasi ile ekonomi at başı yürür işte bizim anlamadığım ve bilemediğimiz ve yap bilerek yapmadığımız veya yaptırılamadığımız mesele budur. Ekonomimizin önünde en büyük engel demokrat bir ülke olamayışımızdan kaynaklıdır. Ne kadar demokratsanız o kadar ekonominiz iyidir yada kötüdür.

Yabancı yatırımcı ülkenize yatırım yapacağı zaman önce yargınızın adil olup olmadığına ve sizin ne kadar insan haklarına saygılı, insanları biz ve onlar diye ayırmayan bir yapınızın olup olmadığına bakar biz hala bunun bilincine varamadık. Yabancı yatırımcı size niye gelmediğini sorgulamanıza gerek yok sorun buradadır.

Kimileri demokrasiyi, demokratlığı başı bozukluk olarak algılar oysa demokrasinin çok geniş bir alanı vardır ve bu alan in dışına çıktığını yaptırımları çok ağırdır. Ancak biz demokrat olmaktan korkuyoruz. Bunun nedeni de demokrat olursak liderliğimiz sonlanır anlayışındandır.

Türkiye’de lider yetişmiyor çünkü lider sonradan olunmuyor lider doğuşundan lider doğar ve Türkiye’de anasından lider doğan milyonlarca insan var ama onlara imkan tanınma, onlardan korkulur, onların kendilerini göstermeleri engellenir.

Biz şayet hep kendimizi kurtaracak bir lider anlayışı içinde olursak hiç bir şey beklemeyin.

Sizi kimse kurtaramaz. Herkes kendini kurtarır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel