Değerli Dostlarım Bugün 06.05.2022 Mübarek CUMA günüdür. Bir kimseye asılsız olarak suç, günah yahut kusur sayılan bir söz, davranış veya nitelik isnat etmeğe İFTİRA denir.

          Toplumdaki etik olarak en kötü davranışlardan biri de hiçbir suçu olmayan , masum insanlara iftira atmaktır. İftira atmak ve yaşamak o kadar kötü birşey ki, yapmadığın birşey için suçlanıyorsun ve kendini de bir o kadar kötü hissediyorsun. Suçlayan kişi kendini üste çıkarmak için her türlü yalanı söylüyor ve sen sadece şaşırıyorsun yahut kendini savunmaya çalışıyorsun. Örneğin insanların namusları ile ilgili konularda iftira atmak , birini hırsızlıkla suçlamak , görmediğin bir olayı görmüş gibi yaşayarak olmayan bir şeyi insanlara anlatarak suçsuz insanları karalamak çok ahlaksızca bir davranıştır . 

     Dinimiz de iftira atmanın çok yanlış bir şey olduğunu belirterek iftiranın dinimizde büyük günahlar arasında olduğu bilinmektedir.Ama unutulmamalıdır ki atılan iftira gün gelecek o kişiyi bulacak ve o kişi başkasına yaşattığı bu acıyı yaşamadan bu dünyadan ayrılmayacaktır Müslüman Mü'minleri kötü huy ve davranışlardan uzak tutma gayreti içinde olan Hz. Peygamber onları iftira konusunda da uyarmış, iftiranın insanın ahiret hayatını iflasa götürecek olan kul hakları arasında yer aldığını belirtmiştir. İslam'da iftira haram kılındığı gibi asılsız olması muhtemel haberler doğruymuş gibi kabul edilerek bunları araştırmadan inanmak da yasaklanmıştır. Hem iftirayı yapan ve hem de kendisine iftira edilen kimse için oldukça rahatsız edici bir tutumdur. Iftira sonucunda insanlar arasındaki sevgi ve dostluk bağları zayıflar; dayanışma gücü ortadan kalkar. insanlar birbirine güven duymaz olurlar. Bu güvensizlik, bir toplumun sosyal hayatını tamamen felce uğratan yıkıcı bir etki yapar. 

     Iftira, toplumdaki güzellikleri yakıp bitiren bir ateş gibidir.Iftira, toplumda adaletin tam olarak etkisini kaybettiği zamanlarda yaygınlaşabilen bir sosyal ve ahlakı hastalıktır. Çünkü adaletsizlik ve takipsizlik, kötü fiillerin yaygınlaşmasına ve artmasına yol açan bir başıboşluğa sebep olmaktadır. 
Mazlum insanlar, iftiraya uğrayan insanlardır. İftiraya uğrayan hiçbir suçu olmayan insanların onlara iftara atan insanlara ettikleri ah ise mutlaka bir gün er ya da geç tutar. Bu nedenle de bir kişiye yapmadığı bir şeyi yapmış gibi anlatmak ve suçu olmayan kişileri kötülemek, o kişiye iftara atmak demektir. Eğer bu suçsuz kişinin iftira atan kişi üzerinde emeği ve hakkı var ise o zaman iftira atmak çok büyük günah olur.

          Bir kimse, bir mümin hakkında oImayan bir şey söyIerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, ALLAH ü teâIâ onu Cehenneme sokar. CUMA mız mübarek olsun. Hayırlı CUMA lar dilerim. Malik

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel