Derler ya Türkiye de STK´lar gelişmiyor veya geliştirilemiyor. Çok doğru çünkü ülkemizde sivilleşme önüne büyük setler çekilmiş, bu ülkede ne yapılacaksa ben yaparım anlayışı ile bir devlet yapısı oluşturulmuş ve sivilleşme önüne büyük setler çekilmişti. Son yıllarda dernek kurmak önündeki bürokratik engeller her ne kadar kaldırılmış gibi gözükse de kuruluşların bazı yapılanmalarda getirilen kuralların pek fazla bilinmemesi veya anlaşılamaması, derneklerimizi mahkeme kapılarına sürüklemiştir. O nedenle dernekler Kanunu’nda yasal düzenlemeler şart diye düşünüyorum.

Manisa’mızda genel anlamda hemşeri derneklerinin daha aktif olduklarını gözlemlemekteyiz bunun yanında

Demokrasi ve Saydamlık enstütüsü derneği de pandemi öncesi önemli aktivitelere imza attığını ancak pandemi sonrası herhangi bir etkinliğin gözlemleyemedik. Manisa’mızda son günlerin parlatan yıldızı MADOST (Manisa Sevgi ve Dostluk Cemiyeti) tüm dikkatleri üzerinde topluyor. Son günlerde üst üste yapmış oldukları etkinliklerle Manisa’mızda bir canlılık ve bir dinamizm oluşmasına vesile oldu.

MADOST, üzerinde hassasiyetle durmamız gereken örnek bir cemiyet olmuştur. Öncelikle Belirtmem gerekir ki bu tam bir sivil toplum kuruluşu, partiler üstü yapısı ile farklı bir yapılanmanın tipik örneği, üyelerinin dünya görüşleri tamamen birbirinden farklı olmasına rağmen Manisa’mızın menfaatleri doğrultusunda bir araya gelebilmiş varsa yoksa şehrin menfaatleri doğrultusunda bir yapılanma. MADOST´da her şey konuşulur ancak siyaset ve din konuları ne konuşulur ne de tartışılır. Kendiliğinden bir yasak oluşmuş gibi şehrimizin kanaat önderlerini bir araya getiren bu yapı Manisa’mızda örnek teşkil etmiştir.

Öncelikle Manisa’nın sorunlarını tespit etmek ve tespit edilen sorunlara çözüm önerileri sunmayı kendine şiar edinmiş bir yapılanma. Konu ile ilgili kısa zaman sürecinde 3 yemekli toplantı yaparak ekonomi, turizm, tarım konuları üzerinde durulmuş ve Manisa’mızda konusunda uzman şahsiyetleri de bünyesine katarak bu konuları tartışmış ve her konu ile ilgili raporlar düzenlemiş.

Kurucu Başkan Recep Kafes`in Manisa’mıza büyük bir armağanı diye bakıyorum. MADOST'da demokratik özelleştirme harfiyen dikkat ediliyor, örneğin başkanlık 6 ayda bir değişiyor ve 6 ay dönem başkanlığı yapılabiliyordu. Şuan dönem Başkanlığını sürdüren Manisa’mızın tanınmış iş insanı Hakkı İŞCAN ile yaptığım kısa söyleşide cemiyetlerin Manisa ölçeğinde değil Türkiye’ye örnek olacak bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ve MADOST`un çok yakında Manisa’mızın sorunlarının çözümünde lokomotif görevi üstleneceğini herkes görecektir dedi MADOST birlikteliğin ve dayanışmanın ölçüsü ve adresidir.

24 Ocak saat 20:00'de Anemon Otel de yapacakları toplantıda tüm üyelerimizin görüşlerine baş vuracakları söyleyerek şimdilik sözlerimi sonlandırıyorum diyerek yanımızdan ayrıldı.

Başarılar MADOST

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel