Öne Çıkanlar Manisa Diet Clinic Manisa Bakkallar Odası Olağan Genel Kurulu Gördes Cumhuriyet Savcılığı Merdivenden Düştü Hayatını Kaybetti Manisa İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Fatih Zeren

Manisa’da zabıta krizi

Manisa’nın Gördes Belediyesine bağlı zabıta memuruna ağır kış şartlarında açık alanda araç sayma görevi verildiği iddiasıyla Bağımsız Yerel Hak-Sen tarafından hukuki süreç başlatıldı. İddiaları yalanlayan Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, söz konusu görevin Gördes Belediye Meclisi tarafından alındığını ve görevin asıl amacının ilçeye kamyon girişinin engellenmesine yönelik olduğunu belirtti.

Gördes Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı zabıta memuru Kamil Karaarslan’a ağır kış şartlarında açık alanda ‘araç sayma görevi’ verildiği iddiaları üzerine Bağımsız Yerel Hak-Sen harekete geçti. CHP’li Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke hakkında hukuki süreç başlattıklarını belirten sendika yönetimi, alınan karardan bir an önce dönülmesi gerektiğini söyledi. Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Gördes Belediyesi bünyesinde görevli Zabıta Müdürü ve bir zabıta memurunun "araç sayma" görevi kapsamında açık alanda görevlendirildiği ve bu görev sırasında personellerin ısınma, barınma, elektrik, su ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını öne sürdü. Açıklamanın devamında söz konusu uygulamanın personellerin sağlık ve can güvenliğini riske attığı savunuldu.

Bağımsız Yerel Hak-Sen Genel Başkanı Yavuz Toptaş imzasıyla yapılan açıklamada, belediye hakkında idari yargı sürecinin başlatıldığı, ayrıca sorumlular hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacağı belirtildi.

Bağımsız Yerel Hak-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Cemal Atamer de zabıta memurunun görevlendirildiği yere giderek incelemelerde bulundu. Zabıta memuru Kamil Karaarslan zor şartlar altına görevlendirildiğini söyleyen Başkan Atamer, "Keyfi uygulamalara her zaman dur diyeceğiz. Burada arkadaşımıza yapılan çok büyük bir hukuksuzluk var. Burada tek başına uygun olmayan yerde keyfi bir uygulamayla görevlendirilmiş. Arkadaşımızın kadrosu da zabıta müdürü. Bununla ilgili hukuki süreci başlatıyoruz. Belediyeler kimsenin babasının malı değil. Bizler devlet memuruyuz. Siyasiler gelip geçidir" dedi.

Başkan Büke iddialara cevap verdi

Sendikanın iddialarının ardından Gördes Belediye Başkanı İbrahim Büke, iddialara cevap vererek söz konusu görevin Gördes Belediye Meclisi tarafından alındığını ve görevin asıl amacının ilçeye kamyon girişinin engellenmesine yönelik olduğunu belirtti. Büke, ilgili personelin haftada iki gün, pazartesi ve cuma günleri, Gördes girişinde görev yaptığını belirtti. Uygulamanın yaklaşık dört aydır devam ettiğini kaydeden Büke, bu süre içerisinde görevli personelden şikayet ya da görev değişikliği talebi gelmediğini belirtti. Görev noktalarının millet bahçesi önü ile Akçeşme Kavşağı olduğunu aktaran Büke, bu alanların ilçe merkezine uzak olmadığını vurguladı.

Başkan Büke ayrıca, sendikanın açıklamasında adı geçen personel hakkında, hasta olmadığı halde sahte rapor aldığı ve bu rapor sayesinde görevini yerine getiremeyerek kendi tarlasına gübre attığı gerekçesiyle yaklaşık iki hafta önce Gördes Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel