Belki de Cumhuriyet dönemimizin en kararsız seçmenini olduğu bir yerel seçime gidiyoruz. Genelde tüm Türkiye de durum böyle, ancak biz Manisa genelinde yaptığımız mini anketlerde edindiğimiz durum bu.

Seçmen hangi partiye oy vereceğini tespit edemiyor, bu da seçmenin kafasının ne kadar karışık olduğunu gösteriyor. Beni Şükran de bu seçmen alternatif arayışında ancak bir alternatif bulamıyor. Batılı toplumlarda muhalefet her daim alternatif olabiliyor. Yani demokratikleşen ülkelerde bu mümkün. Ancak bizde durum çok farklı halkından kopuk halkın sorunları ile yakından uzakta n ilgilenmeyen işi gücü muhalefeti eleştirmek olan ve yapacaklarını söylemeyen veya yapacağı işlerin başında iktidar sahiplerinin hayata geçirdiği projeler de var olan eksikli klikler le uğraşan bir muhalefet.

İktidar tarafında baktığımız zaman ben nasıl olsa kazanırım rehavetine kapılıp giden bir anlayışı sergileyip halkın tüm seçmen ve partililerin uyarılarına rağmen bildiklerini yapmaya devam etmeleri halkın karar verme sürecini zorlaştırıyor.

Manisa merkez ilçelerine baktığımız zaman Yunusemre Türkiye’nin en büyük ilçelerinden biri mevcut Belediye başkanı Mehmet Çerçi ikinci dönemde iyice tecrübelendiği ve çok çalıştığı konusunda seçmen hemfikir ancak bir takım oyunu yeğlediği ve bu takımda aksayan yönlerin var olduğu kanaati de yaygın. Ancak buna rağmen Mehmet Çeçinin projelerinin göz kamaştırdığı ve bunun yanında inandırıcı olduğu yönünün de bir kanaat oluştuğu gözlenmektedir. Yani Mehmet Çerçi ipi göğüsleyecek gibi görünüyor hemen arkasında hızla koşan iki aday var. Semih Balaban beklenenden fazla bir talep gördüğü gerçeğini görmezden gelemeyiz. Yıllardır Manisa’mızda hocalık yanında siyaseti de yürüten Balaban halk tarafından tanınması ve birçok öğrencinin burs alarak öğrenimini sürdürmesi Semih Balabanın hanesine artı yazdığı ve sürekli halkla beraber oluşu ona artı puanlar getiriyor olması da kaçınılmaz bir durum.

Genç ve dinamik diye yola çıkan Tufan Akan beklenenin çok üzerinde bir dinamizm sergilediğini söylemeden geçemeyeceğiz Adaylar içinde şehrin sorunlarının tespitini en küçük noktasına kadar olmasa da sorunlarını bilen bir ciddi aday olduğu da kesin. Tufan Akan favori adaylardan biri.

Seçim sathında yakından gözlemlediğimiz bir başka konu Belediye Başkan adaylarının geçmişlerinde bir kara lekenin görünmemesi. Bu da elbette sevindirici.

Şehzadeler ilçesi de Yunusemre ilçesi gibi gibi üç adayın çekişmesi görünüyor Yavuz Kurt başı çektiği yarışta çok sempatik ve sevimli halleri ile güçlü iki aday gözüküyor Bizim Ahmet törenin sevilen şahsiyeti olması ve CHP adayının da aynı sempatik ve samimi tutumları, projelerinin olması onları güçlendiriyor.

Büyükşehir de CHP adayı Ferdi Zeyrek ilk çıkışta favori olduğu seçim sathında gün geçtikçe favorilikten uzaklaştığı görünüyor. Ferdi Zeyrek son hamlesini yapar ve ciddi projeler sunarsa belki şansını daha da artırır Cengiz Ergün’ün tecrübeli oluşu ve yeni yapacağı projeleri talep görüyor Cengiz Ergün’e yönlendirilen en büyük iki eleştiri ulaşılamazsa oluşu ve akıllı su saatleri. Umarım bunlara kulak takmak gibi bir gaflete düşmez ve bu konuda seçmene beklediği mesajları verir ki verirse sorun görünmüyor.

Ancak kimse Selçuk Özdağ ı yok saymaya kalkmasın umulandan fazla oy alacağını hep birlikte göreceğiz yani çok çalışan ve seçmenle yakın temas bulunan en güçlü adaylardan biri.

Yine söylüyorum kararsız seçmen çok son 4 günü iyi değerlendiren ipi göğüsleyebilir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner42

Haber Sabah
Manset24 Haberleri
Haber Entel