

hazırlanan proje kapsamında Türkiye’nin farklı bölgelerinde eğitim gören Türk dünyasından öğrencilerin Çanakkale’ye ziyaret organize edildi.
Proje; Azerbaycan’ın Türkiye’deki kültür elçisi ve sanatçı Roza İbadova Kocamaz’ın girişimi ve koordinasyonunda; Türkiye Ülkü Ocakları İzmir İl Başkanlığı, Türkiye-Azerbaycan Dernekleri Federasyonu, İzmir Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği’nin desteğiyle ve hayata geçirildi.
Çanakkale Şehitliği’nde gerçekleştirilen anma programında, Hocalı Soykırımı’na ithaf edilen “Ben Hocalı’yım” adlı tiyatro oyunundan bölümler sahnelendi. Roza İbadova Kocamaz’ın yönetmenliğini üstlendiği oyunda, Hocalı gerçekleri kültürün diliyle izleyiciye aktarıldı.
Program kapsamında öğrenciler, Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin sembolü olan kahramanları saygı ve minnetle andı.
Bu vesile ile konuşan Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şentürk Hoşgül, bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederken, Gençlik kollarımıza ve Celal Bayar Üniversitesinde öğrenim gören Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğuna (MANAT) ayrıca teşekkür etti.




